Ημερίδα για τα παραμύθια της γιαγιάς

Ημερίδα με θέμα «Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο» διοργανώνουν σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας το Τμήμα Εκπ/κων Θεμάτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ.
Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού που παρήχθη από τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης και μιας ομάδας 16 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η δημιουργία μιας ομάδας είκοσι εκπαιδευτικών ( 10 Δασκάλων και 10 Νηπιαγωγών ), οι οποίοι θα εκπαιδευτούν να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο υλικό στην τάξη τους.
Μετά το τέλος της ημερίδας οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας. Αφού σχηματιστεί η ομάδα, θα ακολουθήσει διήμερη εκπαίδευση στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας καθώς και μηνιαίες εποπτικές συναντήσεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
Α. Εισαγωγική εισήγηση: «Το παραμύθι, πολύτιμο εργαλείο στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων» Κων/να Χατζημίχου, Υπεύθυνη Σχολ. Δραστηριοτήτων Δ.Π.Ε. Λάρισας
Β. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού «Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο», Κική Τσιάτα, Κοινωνιολόγος, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας-ΟΚΑΝΑ, Συντονίστρια της δράσης
– Αντί προλόγου… το Παραμύθι που γράψαμε ως ομάδα.
– Δημιουργία ομάδας εκπαιδευτικών
– Εισαγωγική συνεδρία
– Αφήγηση παραμυθιού ΄΄ Οι τρεις καλές συμβουλές ΄΄
– Αξίες – Στόχοι
– Δραστηριότητες
– Το κουτί του θυμού
– Παντομίμα
– Επιδαπέδια παιχνίδια
– Θεατρικό παιχνίδι
– Τα θυμωμένα μπαλόνια
Γ. Βιωματική άσκηση

Δ. Συμμετοχές – Δημιουργία εκπαιδευτικής ομάδας
«Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο»

«Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο» φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα υλικό πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, που θα βοηθήσει στην ψυχολογική ανοσοποίηση των παιδιών ηλικίας 5 – 12 ετών.
Βασικός στόχος του είναι να συμβάλλει στην απόκτηση και ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος