Καταγγελίες για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία στα Τρίκαλα

Από καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες σε τρεις περιπτώσεις σημαδεύτηκε η εκλογική διαδικασία στα Τρίκαλα.

Στη μία εκ των τριών περιπτώσεων απειλήθηκαν και μηνύσεις, χωρίς αυτό να γίνει τελικά.

Καταγγελίες για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία στα ΤρίκαλαΣυγκεκριμένα, σε εκλογικό τμήμα στον Πύργο, τη συνοικία των Τρικάλων όπου διαμένουν πολλοί ρομά, εκλογική αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι υποψήφιοι καθώς και στελέχη της Ν.Δ. μοίραζαν ψηφοδέλτια στους ρομά στο προαύλιο του εκλογικού τμήματος. Μάλιστα, κλήθηκε και η αστυνομία, προκειμένου να διευθετήσει την όλη κατάσταση. Στο εκλογικό τμήμα του Πύργου μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και ο αστυνομικός διευθυντής Τρικάλων. Μηνύσεις δεν υποβλήθηκαν ενώ η αστυνομία παρέμεινε αρκετή ώρα, προκειμένου να επιτηρεί την τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας.

Καταγγελίες ΑΡ.ΠΑ

Καταγγελίες για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία στα ΤρίκαλαΣτο μεταξύ, «μεθοδεύσεις υπονόμευσης και αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων στην περιφέρεια Θεσσαλίας με ευθύνη συγκεκριμένων προϊσταμένων και της ίδια της απερχόμενης περιφερειακής αρχής καταγγέλλει η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανατροπή». Σύμφωνα με την καταγγελία «στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλίας, στη Λάρισα, αλλά και στα Τρίκαλα (και σε μικρότερο βαθμό στις υπόλοιπες), η πλειοψηφία των τμημάτων εντός της πόλης της Λάρισας και των Τρικάλων, στα οποία ψηφίζουν χιλιάδες πολίτες, έλαβαν από την περιφέρεια Θεσσαλίας μερικές δεκάδες ψηφοδέλτια της Αριστερής Παρέμβασης (παρουσιάζοντας αδικαιολόγητες ελλείψεις στις 8 και στις 9 το πρωί…), ενώ τμήματα σε χωριά του νομού Λάρισας και Τρικάλων, στα οποία ψηφίζουν μερικές δεκάδες πολίτες έλαβαν εκατοντάδες ψηφοδέλτια. Επιπλέον, στην Περιφέρεια Τρικάλων κρατήθηκε απόθεμα δεκάδων χιλιάδων ψηφοδελτίων, με τη δικαιολογία «σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσουμε». Στα Τρίκαλα αργά το μεσημέρι δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα διένειμαν τελικά ψηφοδέλτια.Καταγγελίες για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία στα Τρίκαλα

Παρόντες υποψήφιοι

Η τρίτη καταγγελία αφορά στην παρουσία υποψηφίων εντός των εκλογικών τμημάτων. Σημειώθηκε σε ορεινό χωριό της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων. Η παρουσία υποψηφίων καταγγέλθηκε από πολίτες, μετέβη αστυνομία και οι υποψήφιοι τελικά αποχώρησαν από τα εκλογικά τμήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος