Στέγη στον Ερυθρό Σταυρό παραχώρησε ο δήμος Ελασσόνας

Την παραχώρηση γραφείων στο περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στην Ελασσόνα, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ν. Γάτσα.

Ο κ. Γάτσας στην εισήγησή του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιο Αυγερινό, και το Διοικητικό Συμβούλιο για την αποδοχή της πρότασης του Δήμου Ελασσόνας, να ιδρυθεί περιφερειακό τμήμα της οργάνωσης στην Ελασσόνα. Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η πρόταση για την ίδρυση του τμήματος, συνοδευόταν με τη δέσμευση του Δήμου ότι θα διατεθεί ο απαραίτητος χώρος για την εξυπηρέτηση των σκοπών του Οργανισμού και εξήρε τη διαχρονική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού στην πατρίδα και το έθνος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου, να διατεθεί στη φιλανθρωπική οργάνωση ο χώρος ισόγειου καταστήματος στο κέντρο της Ελασσόνας, δίπλα στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, για τη φιλοξενία των γραφείων του παραρτήματος και ο πρώτος όροφος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τη φιλοξενία των σεμιναρίων και των εκπαιδευτικών δράσεων του Οργανισμού.
Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας να στηρίξουν τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού με την παραχώρηση γραφείων στην Ελασσόνα.
Το τοπικό περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού δραστηριοποιείται ήδη ενεργά στο δήμο μας, με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, όπως υγειονομικές καλύψεις, διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες, θερμομετρήσεις και παροχή πρώτων βοηθειών σε διοργανώσεις του δήμου και σε αιμοδοσίες με τη συμμετοχή δοκίμων εθελοντών Σαμαρειτών.
Η συνεργασία του δήμου και του τμήματος του Ερυθρού Σταυρού θα είναι σταθερή και διαρκής, ενώ σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από συμπολίτες μας να ενταχθούν στο δυναμικό του τμήματος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος