Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Πλατύκαμπο και Βούναινα

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην ΤΚ Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ για τις εορτές του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που εορτάζεται την ημέρα που ο Πλατύκαμπος πραγματοποιεί το πανηγύρι της χειμερινής εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.
Πλήθη πιστών συνέρρευσαν επίσης στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούναινα όπου με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου.

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Πλατύκαμπο και Βούναινα
Αρχικά έγινε η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Νέου το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ενώ εν συνεχεία εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον προαύλειο χώρο του προσκυνήματος όπου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ τελέστηκε η Αρτοκλασία. Την εικόνα του Αγίου μετέφεραν μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή».
Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Πλατύκαμπο και Βούναινα
Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Α. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Α. Βαρδακούλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη ΤΣ Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος πιστών.
Ανήμερα τα εορτής του Αγίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου.
Στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» εμφανίστηκε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Μυρίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος