Αποφασιστικότητα απο τους επιχειρηματίες της Ρόδου ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την προστασία των πολιτών από την ύφεση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού παρουσίασε χθες από τη Ρόδο ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, που εκτιμά πως με την παρούσα πολιτική είναι δεδομένο ένα νέο μνημόνιο.
Η πρόταση του ΜΕΡΑ 25 είναι απολύτως εναρμονισμένη με το Κοινοτικό Δίκαιο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση του ΦΠΑ, κούρεμα ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, κατάργηση του Υπερταμείου και μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στην αναπτυξιακή τράπεζα για να την χρησιμοποιεί ως εχέγγυο, κατάργηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μέτρα για τα “κόκκινα” δάνεια και την έλλειψη ρευστότητας.
“Σαν χώρα είχαμε τον μικρότερο αριθμό θυμάτων του κορονοϊού, αλλά θα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που θα πεινάσουν”, σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας αναφορές στον Δημήτρη Κρεμαστινό και τον αγώνα του για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και στον Γιάννη Ζίγδη.
Ερωτηθείς σχετικά με το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, εξέφρασε την άποψη πως η Ρόδος θα έπρεπε να μειώσει τις κλίνες και να αυξήσει την ποιότητα, άρα και την τιμή, συνδέοντας παράλληλα τον τουρισμό με την παραγωγή τοπικών βιολογικών προϊόντων.
“Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, χρειάζεται αποφασιστικότητα από τους Ροδίτες επιχειρηματίες”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, λίγο πριν συναντηθεί με τον δήμαρχο, Αντώνη Καμπουράκη, και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και τάξεων.
Νωρίς το πρωί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον διοικητή, τους γιατρούς και τους λοιπούς εργαζόμενους στο νοσοκομείο Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος