Νέες ζημίες σε Κάρπαθο και Κάσο από τις πρόσφατες βροχές

Ακόμη δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του προϊσταμένου του τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Κούρτη που επισκέφθηκε επικεφαλής κλιμακίου την Κάρπαθο και την Κάσο, συνοδευόμενος από τον Επαρχο Γιάννη Μηνατσή για να καταγράψει τις ζημιές από τις τελευταίες πλημμύρες, νέες ζημιές προκάλεσε η προχθεσινή κακοκαιρία.
Λόγω σοβαρών και επικίνδυνων κατολισθήσεων σε όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο Απέρι- Όλυμπος από χθες και για 24 ώρες και μέχρι νεωτέρας, απαγορεύθηκε με απόφαση του κ. Μηνατσή, η διέλευση οχημάτων από τη διασταύρωση Απερίου-Βωλάδας-Σπόων μέχρι την Όλυμπο. Επιτρέπεται μόνο η διέλευση υπηρεσιακών οχημάτων .
Το Επαρχείο καθ’ όλη τη διάρκεια κακοκαιρίας είναι σε επιφυλακή και ενημερώνεται από τους αρμόδιους των τοπικών κοινοτήτων της Καρπάθου και του Δήμου Κάσου για την κατάσταση που επικρατεί. Τόσο στην Κάρπαθο όσο και στην Ηρωική Νήσο Κάσο που όπως είναι γνωστό με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνεργεία με μηχανήματα, επιχειρούν για την αποκατάσταση της ομαλότητας στο οδικό δίκτυο αλλά και στους χειμάρρους και τα ρέματα.
Με εντολή του Επάρχου συνεργείο με μηχανήματα βρίσκεται στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και επιχειρεί ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ενώ στον οικισμό του Διαφανίου μεγάλο μηχάνημα απομακρύνει τους όγκους των φερτών υλικών που συσσωρεύτηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στη θέση «Παραποτάμες».
Ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα και σοβαρές υλικές ζημιές.
Ο δήμαρχος Καρπάθου Ανδρέας Λάμπρου μιλώντας στο σταθμό μας είπε πως πάνω από τα ΄Απελλα έγινε μια τεράστια κατολίσθηση που έκλεισε το δρόμο.

Νωρίτερα το νησί της Κάσου επισκέφθηκε ο κ. Μηνατσής,συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Κούρτη. Σε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού παρουσία της δημάρχου Μαίρης Τζανακη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου έγινε ενημέρωση
για την απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου να κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για την εντολή του να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές από τη θεομηνία.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άμεση παρέμβαση που έγινε από τους εργολάβους με μηχανήματα για την αποκατάσταση των ζημιών μέσω της Πολιτικής Προστασίας και αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον κ. Κούρτη και δημοτικούς συμβούλους και τον υπεύθυνο ύδρευσης του Δήμου κ. Κυριάκο Ζάγορα , επισκέφτηκαν το κτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου της Κάσου , το ρέμα « Σκυλλά», τη δεξαμενή νερού του δήμου η οποία υπέστη ελαφρά καθίζηση , όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, την παραλία «Χέλατρος» τους αγροτικούς δρόμους και το σφαγείο του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος