30 φωτογραφίες του Paolo Morello στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Τη δουλειά του διακεκριμένου Ιταλού φωτογράφου Paolo Morello, παρουσιάζει στο χώρο του το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Επίτιμο Υποπροξενείο της Ιταλίας στην Καβάλα. Η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο του Tempo Forte Ιtalia – Ελλάδα 2019, της πρωτοβουλίας που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, συνεργαζόμενη «με ελληνικούς και ιταλικούς θεσμούς, ιδρύματα, καλλιτέχνες και λάτρεις του πολιτισμού με σκοπό να μεταφέρει περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία». Πρόκειται για συνολικά 30 επιλεγμένες φωτογραφίες που θα εκτεθούν στο Ιστορικό Μουσείο , από από τις 31 Μαΐου ως τις 29 Ιουνίου.

Η έκθεση

«Η ατομική έκθεση, αποτελεί έναν εικαστικό φόρο τιμής στο αδιαμφισβήτητο μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και στην ισχυρή πολιτισμική σχέση που ενώνει την Ελλάδα με την Ιταλία. Ο καλλιτέχνης, με το ύφος του και την προσωπική του ευαισθησία, εντόπισε πολιτιστικές ρίζες και εκατέρωθεν επιρροές, καταγράφοντας με τον φακό του αρχιτεκτονικές μαρτυρίες της κοινής Ιστορίας μας. Τα εκτιθέμενα φωτογραφικά έργα προσφέρουν στον θεατή την δυνατότητα να ανακαλύψει, να απολαύσει και να εμβαθύνει την γνώση του γύρω από τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς των χωρών μας, μέσα από την προσεκτική ματιά ενός Ιταλού φωτογράφου που είναι λάτρης της Ελλάδας.

Τι λέει ο φωτογράφος

«Γύρω από μια πέτρα, γύρω από έναν άμορφο σωρό ερειπίων συγκεντρώνονται συχνά συμβολικές αξίες τόσο ισχυρές ώστε να καθιστούν αυτά τα αρχαία ίχνη, που μόλις μετά βίας είναι ορατά, ένα εξαίσιο μνημείο. Η Αρχαία Ελλάδα είναι το κατ’ εξοχήν έμβλημα αυτού του φαινομένου. Ήδη για τους Ρωμαίους, η Ελλάδα δεν ήταν απλά μια χώρα προς κατάκτηση, μια επαρχία μεταξύ άλλων, που έπρεπε να ενσωματωθεί στο πλαίσιο της Αυτοκρατορίας. Ήταν αντικείμενο θαυμασμού τόσο μεγάλου ώστε να δικαιολογεί την περίφημη φράση του Οράτιου: «Graecia capta ferum victorem cepit» – η κατακτημένηΕλλάδα κατέκτησε τον βάρβαρο νικητή. Από τότε, αυτό το συναίσθημα θαυμασμού για τον ελληνικό πολιτισμό δεν έχει ατονίσει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος