Η Αλεξανδρούπολη υποδέχεται την Άνοιξη με «τα χελιδονίσματα»

Με μαθητική πομπή η οποία θα ξεκινήσει αύριο στις 11:30πμ από το Μουσικό Γυμνάσιο και θα καταλήξει μπροστά απο το Δημαρχείο της πόλης υποδέχεται η Αλεξανδρούπολη την γιορτή της Άνοιξης «τα χελιδονίσματα».

Τραγούδια και μουσικές θα μεταφέρουν τα μηνύματα της αναγέννησης, της ελπίδας και της δημιουργίας, που σηματοδοτεί ο ερχομός της άνοιξης.
΄Ήλθ΄ήλθε χελιδών, καλάς ώρας άγουσα,καλούς ενιαυτούς, έχει γαστέρι λευκά, επι νώτα μέλαινα…΄

Μ αυτούς τους ανοιξιάτικους αγερμούς, παλιά στο Βυζάντιο τη πρώτη Μαρτίου, που ήταν η πρωτοχρονιά των Βυζαντινών, τα παιδιά-χελιδονιστές, έβγαιναν στους δρόμους κρατώντας ξύλινα ομοιώματα της χελιδόνας και καλάθια με κισσό και αυγά για να αναγγείλουν τον ερχομό της άνοιξης, την αναγέννηση της φύσης την ελπίδα για τη ζωή.

Τα χελιδονίσματα διοργανώνει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, ο Μουσικοσυνθέτης – εκπαιδευτικός Χρήστος Χατζόπουλος,τα Μουσικά Σχολεια Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης και το Μουσικό εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής Κομοτηνής “ΝΟΤΑ”.

Στην δράση συμμετέχουν: Το Μουσικό Γυμνασίο Αλεξανδρούπολης, το Μουσικό Γυμνάσιο Ξάνθης, το Ειδικό Δημ. Σχολείο Αλεξ/πολης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης, το 3ο Δημ. Σχολείο Αλεξ/πολης, το 4ο Δημ. Σχολείο Αλεξ/πολης, το 6ο Δημ. Σχολείο Αλεξ/πολης, το 8ο Δημ. Σχολείο Αλεξ/πολης, το 9ο Δημ. Σχολείο Αλεξ/πολης και το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος