Π. Καμμένος: «Το θέμα των καλυβών στο Δέλτα Έβρου έχει λήξει»

Μήνυμα ,να μην τολμήσει κανείς να προσπαθήσει να αλλοιώσει την ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των ελληνικών Ε.Δ., όπου έχουν καταστήσει τις καλύβες του Έβρου προκεχωρημένα φυλάκια της Εθνοφυλακής, έστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος όπου βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ΑΜΘ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Καμμένος είπε: «η απόφαση που πάρθηκε για την ενίσχυση της Εθνοφυλακής, είναι σημαντική .Αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνοφυλακής είναι οι καλύβες στον Έβρο. Και εδώ να στείλω ένα μήνυμα, να μην τολμήσει κανείς να προσπαθήσει να αλλοιώσει την ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των ελληνικών Ε.Δ., όπου έχουν καταστήσει τις καλύβες του Έβρου, προκεχωρημένα φυλάκια της Εθνοφυλακής.»

Όπως διευκρίνησε «το υπουργείο περιβάλλοντος αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έχει τις δικές του ευαισθησίες, αλλά απ εκεί και πέρα το θέμα της άμυνας της χώρας δεν είναι προς συζήτηση να το κάνει ένα υπουργείο περιβάλλοντος,» ειπε και τόνισε πως «το θέμα των καλυβών έχει λήξει. Οι καλύβες και οι άνθρωποι που μένουν αυτήν την στιγμή μέσα στις καλύβες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εθνοφυλακής και οι καλύβες είναι προκεχωρημένα φυλάκια, αυτό δεν αλλάζει με οποιαδήποτε άλλη απόφαση. »

Κάνοντας αναφορά στην Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο, ο κ.Καμμένος στάθηκε στην γεωπολιτική σημασία που αποκτάει η περιοχή με τους αγωγούς, επισημαίνοντας πως « η Θράκη για εμάς και ο Έβρος είναι η προτεραιότητά μας και έχουμε την υποχρέωση όλοι να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία.»

«Ο Έβρος έχει αλλάξει, μετά απ’ αυτά τα χρόνια. Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται ήδη στο ενεργειακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και από δω θα γίνεται η κύρια τροφοδοσία, με φυσικό αέριο, μέσω των αγωγών, όλης της Δυτικής Ευρώπης. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν την ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία που παίρνει πλέον η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος. Παράλληλα, έχει γίνει η Αλεξανδρούπολη το κύριο λιμάνι εισόδου των νατοϊκών δυνάμεων για όλα τα Βαλκάνια. Αυτό παρέχει μία ιδιαίτερα σημαντική θωράκιση για την ασφάλεια, του Έβρου, της Θράκης και της χώρας μας.» είπε ο κ.Καμμένος τονίζοντας πως μία προτεραιότητα που θα πρέπει από εδώ και πέρα να δούμε είναι η προτεραιότητα της μετατροπής της Αλεξανδρούπολης σαν πύλη συνέχειας του περίφημου Δρόμου του Μεταξιού.

« Είναι σημαντικό ότι προχωρούν οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και παράλληλα ετοιμάζεται μία πολύ μεγάλη συμφωνία για την ανακατασκευή, το ξαναχτίσιμο της Συρίας και του Ιράκ. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν γέφυρες μεταξύ λιμανιών της Βορείου Ελλάδος και της Μέσης Ανατολής, όπως επίσης και της Βόρειας Αφρικής και η Αλεξανδρούπολη πρέπει ν’ αποκτήσει ένα μεγάλο κομμάτι απ’ αυτό,» κατέληξε ο κ.Καμμένος.

Καμμένος για ευρωεκλογές

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν μία πολύ μεγάλη διαφορά από τ’ άλλα κόμματα που είναι υποψήφια για τις Ευρωεκλογές. Οι ΑΝΕΛ είμαστε το μόνο εκλεγμένο, στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, κόμμα το οποίο δεν ανήκει σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα μέχρι σήμερα και αυτό είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη επιλογή. Τα μεγάλα κόμματα στα οποία ανήκουν και τα ελληνικά υποψήφια κόμματα, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ανήκει η Ν.Δ., το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ευρωπαϊκή Αριστερά, έχουν μία κοινή θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,» είπε ο κ.Καμμένος απαντώντας σε σχετική ερώτηση .

Όπως διευκρίνησε: «η κοινή αυτή θέση είναι ότι υπηρετούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέσω της τραπεζικής ενοποίησης, δηλαδή της εφαρμογής του σχεδίου της παγκοσμιοποίησης για κατάργηση των εθνών-κρατών. Αυτό είναι απόλυτα αντίθετο με το όραμα της Ευρώπης που έχτισαν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι οραματιστές. Την Ευρώπη που έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την Ελλάδα στην ΕΟΚ, την Ευρώπη δηλαδή των εθνών-κρατών, όπου τα κράτη της Ευρώπης είναι ίσα. Δεν υπάρχουν μεγάλα και μικρά κράτη, δεν υπάρχουν βόρεια και νότια κράτη, δεν υπάρχουν κράτη δανειστές και κράτη δανειζόμενοι, δεν υπάρχουν κράτη τα οποία να είναι πιο ίσοι από τ’ άλλα.»

Όπως τόνισε «Εμείς διαφωνούμε πλήρως με την πολιτική αυτή την οποία χαράσσουν στο διευθυντήριο των Βρυξελλών, είναι μια πολιτική αντίθετη με την Ευρώπη που οραματίστηκε και έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ΕΟΚ, είναι αντίθετη με την Ευρώπη στην οποία ανησύχησε ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο που έγινε στις Κάννες, όταν μίλησε για το διευθυντήριο των Βρυξελλών που θέλει ν’ αλλοιώσει την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια φωνή αντίστασης. Οι ΑΝΕΛ είμαστε αυτή η φωνή αντίστασης. Εμείς με τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές μας στην Ευρωβουλή θα αντισταθούμε σε αυτή την προσπάθεια ισοπέδωσης του οράματος της Ευρώπης των Εθνών, της Ευρώπης των σημαιών, της Ευρώπης των αξιών. Εμείς δεν θα υποστείλουμε τη σημαία.»

Ο κ.Καμμένος ζήτησε τη στήριξη του ελληνικού λαού για τις Ευρωεκλογές, στους υποψήφιους ευρωβουλευτές, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα πρέπει να πέσουμε στη λογική της αντιπαράθεσης και της ακραίας σύγκρουσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων τα οποία επιθυμούν να κάνουν τις Ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, μόνο και μόνο για να οδηγήσουν στην πόλωση και να εισπράξουν τα ποσοστά.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος