Σαμοθράκη: Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής

Kλείνει στις 25 Ιανουαρίου το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σαμοθράκη.
Πρόκειται για το μοναδικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο νησί, γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη.

Με επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Αθανάσιος βίτσας στην Κεντρική Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και το γραφείο του πρωθυπουργού, σημειώνει πως πρόκειται για δραματική υποβάθμιση της οικονομικής λειτουργίας του νησιού με πολύ σοβαρές συνέπειες και ζητά το θέμα να επανεξεταστεί άμεσα και να παραμείνει το κατάστημα ανοικτό.
«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση μιας τράπεζας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει στηριχθεί με δημόσιο χρήμα να επιλέγει να πλήξει την οικονομία ενός ακριτικού νησιού,» επισημαίνει ο κ. Βίτσας.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου Χριστόδουλος Τοψίδης , ο οποίος με επιστολή του προς τους αρμόδιους της Εθνικής τράπεζας, εκφράζει τον βαθύ προβληματισμό και την αγανάκτηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου ,ζητώντας παράλληλα να συνεχιστεί η λειτουργίου του υποκαταστήματος, καθώς όπως τονίζει είναι ζωτικής σημασίας για το ακριτικό νησί
«Το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί αδιαλείπτως τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του ακριτικού νησιού, οι οποίοι επί δεκαετίες εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την Τράπεζά σας. Παράλληλα το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο των κατοίκων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης. Περαιτέρω, όμως, δημιουργείται άμεσα τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο υποκατάστημα για τις συναλλαγές του με το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές κ.λ.π,» σημειώνει ο κ. Τοψίδης και τονίζει πως «οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της αιφνίδιας και άδικης απόφασής θα είναι δυσβάσταχτες και δραματικές.»

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος