Αλεξανδρούπολη: Γράφοντας για πρόσφυγες και μετανάστες

Array

Το 2ο Εργαστήριο για ζητήματα δεοντολογίας στον δημόσιο λόγο σχετικά με πρόσφυγες και μετανάστες, διοργανώνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη (από τις 10.30 έως τις 16.00. Νομαρχείο), το Δίκτυο Χάρτα της Ειδομένης (πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στόχος των διοργανωτών είναι να αναπτυχθεί μεταξύ των παραπάνω ομάδων διάλογος που θα ενισχύσει τη νηφάλια, δίκαιη και ανθρωπιστική προσέγγιση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος.

Εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας θα παρουσιάσουν το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου διαχειρίζονται οι διεθνείς οργανισμοί το ζήτημα, θα εξηγήσουν την ορολογία που υιοθετούν και θα περιγράψουν την προσφυγική κατάσταση στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, δημοσιογράφοι θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες δεοντολογικά ζητήματα που προκύπτουν στην κάλυψη του προσφυγικού, με βάση συγκεκριμένα, πραγματικά παραδείγματα. Με βάση τα συμπεράσματα της συζήτησης, θα δοκιμαστεί αν οι προβλέψεις που περιέχονται στη Χάρτα της Ειδομένης, έναν εξειδικευμένο οδηγό δημοσιογραφικής δεοντολογίας για ανάλογα θέματα, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για να βελτιωθεί ο τρόπος που γράφουμε και μιλάμε για πρόσφυγες και μετανάστες στις αίθουσες σύνταξης, στις αίθουσες διδασκαλίας, στη δημόσια σφαίρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος