Το Διδυμότειχο γιορτάζει την 99η επέτειο της απελευθέρωσής του

Την 99η επέτειο της απελευθέρωσής του με πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 3-12 Μαίου γιορτάζει φέτος το Διδυμότειχο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα : την Παρασκευή 3 Μαΐου ο Πολιτιστικός σύλλογος «Θεοδώρα Καντακουζηνή» θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «O παλιός ελληνικός κινηματογράφος» στις 7.30μμ Αμφιθέατρο Δήμου Διδυμοτείχου.

Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. θα ξεκινήσει το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών με την παρέλαση των φιλαρμονικών στους δρόμους της πόλης με παιάνες και τελικό προορισμό στις 8:30 μ.μ στο Αμφιθέατρο Δήμου Διδυμοτείχου για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 5:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Αγώνας Δρόμου Κάστρου Διδυμοτείχου .Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος στις διαδρομές των 10 χλμ, 5 χλμ, 900 μ. παιδιών και 400 μ. Α.ΜΕ.Α. .

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 12 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Δήμου Διδυμοτείχου, με επετειακή εκδήλωση μνήμης για τα 560 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης με τίτλο «Ο Απόηχος Της Αλώσεως Στην Ελληνική Λαϊκή Ψυχή» .

Tην εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας Νεολαίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Διδυμοτείχου ,σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιερής Μητρόπολης Χαλκίδας «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης» και η ΣΜΣ/XVI M/K MΠ .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος