Αχαΐα: Ποδαρικό του 2019 με χιόνια, τσουχτερό κρύο και καταιγίδες

Κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι και εγκλωβισμοί λόγω παγετού.

Πολλές ζημιές προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν από το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.  Χαρακτηριστικό είναι, ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης, οι ριπές των θυελλωδών ανατολικών – βορειοανατολικών ανέμων, άγγιξαν τα 124km/h, δηλ. τα 12bf.

Οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν λόγω των ανέμων αλλά και της διάβρωσης από τον παγετό και η πτώση βράχων στο οδόστρωμα τόσο της παλαιάς όσο και της Νέας Εθνικής Οδού το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, έχουν καταστήσει δύσκολη την κίνηση των οχημάτων (λόγω προβλήματος καθίζησης του πρανούς, κάτι που προκάλεσε και πτώση τμημάτων στο οδόστρωμα), από το 81ο έως και το 83ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών Κορίνθου.

Στα επίμαχα σημεία, γίνονται αντιδρομήσεις και σε ότι αφορά στην Ολυμπία Οδό από 163ο έως το 166ο χιλιόμετρο επί της Νέας Εθνικής Οδού, γίνονται προληπτικές ρυθμίσεις.

Αχαΐα: Ποδαρικό του 2019 με χιόνια, τσουχτερό κρύο και καταιγίδες
Δεδομένης της αναμενόμενης αύξησης της κίνησης λόγω επιστροφής των εκδρομέων, γίνονται προσπάθειες και σήμερα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να καθαριστούν οι δρόμοι.

Αστυνομικοί της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων και επίσης οχήματα της Ολυμπίας Οδού, βρίσκονται επί τόπου, για ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Οδικός άξονας Πούντας – Καλαβρύτων

Καθαρός από χιόνι είναι ο οδικός άξονας Πούντας – Καλαβρύτων μετά τους συνεχιζόμενους εκχιονισμούς από τα συνεργεία Δήμου και Περιφέρειας, το ίδιο από Άνω Λουσούς προς Καλάβρυτα αλλά και από Πριόλιθο.

Οι οδηγοί ωστόσο πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους αντιο
λισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Αστυνομίας.
Αχαΐα: Ποδαρικό του 2019 με χιόνια, τσουχτερό κρύο και καταιγίδες
Χωρίς ρεύμα έμειναν για αρκετές ώρες χωριά των Καλαβρύτων αλλά και της Ανατολικής Αιγιάλειας,με τα Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν νά αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, όπου και αποκαταστάθηκε.

Ακράτα – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Δύο νεαρά άτομα είχαν αποκλειστεί μέσα στα οχήματά τους ανήμερα της Πρωτοχρονιάς από τα χιόνια και τον παγετό, στην περιοχή Πέντε Δέντρα στην Ακράτα και απεγκλωβίστηκαν μετά από κινητοποίηση της πυροσβεστικής με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ.

 Αχαΐα: Ποδαρικό του 2019 με χιόνια, τσουχτερό κρύο και καταιγίδεςΠάτρα

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έγιναν κλήσεις για τουλάχιστον 12 πτώσεις δέντρων σε περιοχές του κέντρου της Πάτρας λόγω των δυνατών ανέμων.. ευτυχώς όμως δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Πολλοί πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων πέταξαν κυριολεκτικά στον αέρα.. Οι άνεμοι επίσης, έσπασαν σε ορισμένα μαγαζιά του κέντρου της πόλης γυάλινα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Στέγη αλουμινίου αποκολλήθηκε από κτίριο που βρίσκεται πίσω από νεοκλασσικό της οδού Γερμανού, πετούσε στον αέρα για περίπου 70 μέτρα και τελικά αφού πέρασε κάθετα την οδό, προσγειώθηκε στην άλλη πλευρά της Βασιλείου Ρούφου προς την Πλατεία Ομονοίας. Προκάλεσε ζημιές σε 5 οχήματα.

Δήμητρα Αναργύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος