Να κηρυχτεί ο δήμος Σερρών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε ο δήμαρχος

Οι ανυπολόγιστες ζημιές από τις πλημμύρες στις Σέρρες, οδήγησαν τον δήμαρχο Σερραίων Αλέξανδρο  Χρυσάφη με έγγραφο του να ζητήσει  να κηρυχτεί η πόλη των Σερρών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , ενώ από σήμερα το πρωί τέσσερα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών βρίσκονται στις Σέρρες για την καταγραφή των ζημιών.

Σε απέραντο βούρκο μετατράπηκε η συνοικία της Αγ.Σοφίας στην πόλη των Σερρών από τον τεράστιο όγκο νερού και φερτών υλικών που κατέβασε ο χείμαρρος των Αγίων Αναργύρων.

Η υπερχείλισή του πλημμύρισε δεκάδες υπόγεια, ισόγεια και αυλές σπιτιών και στις δυο πλευρές της κοίτης του, ενώ οι δρόμοι καλύφτηκαν από μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης ήταν για ώρες απροσπέλαστοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα! Με κουβάδες, και σκούπες οι κάτοικοι προσπαθούσαν όπως-όπως να διώξουν νερά, μη μπορώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν τι τους συνέβη από την μια στιγμή στην άλλη.

Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων, ενώ επί τόπου στη γέφυρα της Σιγής και στους γύρω δρόμους έσπευσαν και συνεργεία της ΔΕΥΑΣ.

Τεράστια είναι η καταστροφή στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων. Τα ορμητικά νερά  του χειμάρρου παρέσυραν  μεταξύ άλλων στο πέρασμά τους, δύο ξύλινες γέφυρες, κορμούς δέντρων , κάδους απορριμμάτων και ό,τι άλλο έβρισκαν. Μια λίμνη από στάσιμα νερά σχηματίστηκε στο σημείο όπου άλλοτε βρισκόταν το δημοτικό αναψυκτήριο, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο ύψος του αναψυκτηρίου «Βαλέρια».

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές και στην Ορεινή, τόσο στα κηπευτικά οσο και στους αγροτικούς δρόμους που καταστράφηκαν.

Στο μεταξύ με ανακοινώσεις τους η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΠΑΜΕ Σερρών ζητούν την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Σερρών και την άμεση εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των κατοίκων που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Να κηρυχτεί ο δήμος Σερρών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε ο δήμαρχος Να κηρυχτεί ο δήμος Σερρών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε ο δήμαρχος Να κηρυχτεί ο δήμος Σερρών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε ο δήμαρχος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος