«Νιγρίτα 2018»: Ένωση μετά από τριανταεπτά χρόνια στη Νιγρίτα

Ιστορικές στιγμές ζει το ποδόσφαιρο της Νιγρίτας μετά την απόφαση των παραγόντων της Αθλητικής Ένωσης Νιγρίτας και του Αθλητικού Ομίλου Νιγρίτας να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα, η «Νιγρίτα 2018».

Τριάντα επτά χρόνια μετά την πρώτη ένωση στη Νιγρίτα, το 1981 όταν ο Α.Ο.Ν. συγχωνεύτηκε με την Προοδευτική για να δημιουργηθεί η Α.Ε.Ν. οι παράγοντες των δύο ομάδων έδωσαν τα χέρια για το καλό του ποδοσφαίρου της Νιγρίτας. Οι δύο, πρώην πλέον, πρόεδροι των ομάδων, ο Αργύρης Χατζημάρκος της Α.Ε.Ν. και ο Κώστας Μαμάλιας του Α.Ο.Ν. που θα είναι αντιπρόεδροι στο νέο σύλλογο με πρόεδρο τον Γιάννη Κουβαλάκη, μίλησαν στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για αυτήν την ιστορική απόφαση:

«Νιγρίτα 2018»: Ένωση μετά από τριανταεπτά χρόνια στη Νιγρίτα«Πρωταγωνιστικό ρόλο»

Αργύρης Χατζημάρκος:«Το θέμα καθαρά ήταν να φύγουν οι εγωισμοί από τη μέση και η αυτοπροβολή, να κοιτάς δηλαδή το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου. Είδαμε με τον Κώστα και με όλα τα παιδιά μαζί, ότι δεν γίνεται ένας μόνος του. Εμείς σαν Βισαλτία είμαστε ξεκομμένοι από την υπόλοιπη περιοχή και πλέον πρέπει να είμαστε δυνατοί. Για να υπάρχει σεβασμός και να είμαστε δυνατοί πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσουμε».

Κώστας Μαμάλιας: «Είμαστε μια γροθιά. Πρέπει να τονίσω ότι εμείς ως παράγοντες δεν είχαμε ποτέ κάποια αντιπαράθεση, απλώς ο λόγος που δεν προχωρούσε αυτή η ένωση, κάτι που το θέλαμε εδώ και χρόνια κι εγώ και ο Αργύρης, ήταν κάποιες λεπτομέρειες, διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα τα οποία δεν ήταν και ουσιαστικά. Αποφασίσαμε να λύσουμε αυτά τα θέματα και να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον, η Νιγρίτα να είναι ξανά πρωταγωνίστρια στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί μια μεγάλη κωμόπολη του Νομού μας αυτή τη στιγμή να μην πρωταγωνιστεί και να βλέπουμε κάποιες ομάδες που εκπροσωπούν μικρά χωριά να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Νιγρίτα έχει ιστορία στο ποδόσφαιρο, ήταν η Α.Ε.Ν., ο Βισαλτιακός και πρέπει η νέα ομάδα , η Νιγρίτα 2018 να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η συμβολή όλων μας, η κοινή προσπάθεια».

«Νιγρίτα 2018»: Ένωση μετά από τριανταεπτά χρόνια στη Νιγρίτα
28.10.2009 Βισαλτιακός-Ατρόμητος:0-0 (4-5 πεν). (οι αρχηγοί Αλέξανδρος Πασχαλούδης και Χρυσόστομος Μιχαηλίδης) με διαιτητή τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη

«Απαίτηση όλου του κόσμου της Νιγρίτας»

Αργύρης Χατζημάρκος: «Σε δύο μέρες συμφωνήσαμε και δώσαμε τα χέρια. Πολύ εύκολα συμφωνήσαμε, γιατί όταν αφήνεις τους εγωισμούς και τα «θέλω σου» στην άκρη, την αυτοπροβολή σου και λες θα κάνω κάτι για το καλό του τόπου μου αυτό έχει αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή η αγορά της Νιγρίτας, και γενικά τα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα «πονάνε». Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε ξεχωριστά δύο ομάδες και να ζητάμε χορηγίες, διαρκείας κ.α. Πολλές φορές νιώθαμε ότι οι μαγαζάτορες μας έβλεπαν και κρυβότανε. Ήταν απαίτηση όλου του κόσμου της Νιγρίτας να γίνει μια ομάδα».

«Νιγρίτα 2018»: Ένωση μετά από τριανταεπτά χρόνια στη Νιγρίτα«Το βάρος στις ακαδημίες»

Κώστας Μαμάλιας: «Για να γραφτεί ιστορία χρειάζονται προσπάθειες και από τις δύο πλευρές και αυτό κάναμε με τον Αργύρη. Αποφασίσαμε μαζί πως πρέπει να λειτουργήσουμε, πως πρέπει να δουλέψουμε και θα ρίξουμε μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες. Εκτός από το ανδρικό τμήμα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, θα δώσουμε βάρος στις ακαδημίες γιατί πιστεύω ότι η ραχοκοκαλιά μιας ομάδας είναι οι υποδομές της. Αν δεν υπάρχουν υποδομές δεν υπάρχουν ομάδες. Θα οργανώσουμε τα τμήματα υποδομών και θα είναι συνολικά ένα σωματείο που θα είναι στολίδι στο Νομό Σερρών».

«Νιγρίτα 2018»: Ένωση μετά από τριανταεπτά χρόνια στη Νιγρίτα«Τιμή τους όταν θα παίζουνε με εμάς»

Αργύρης Χατζημάρκος: «Tα έχουμε ετοιμάσει όλα, έχουμε προχωρήσει αρκετά, έχουμε κλείσει και τον προπονητή. Έχουμε ένα γήπεδο που είναι ένα στολίδι και τα αποδυτήρια και οι εγκαταστάσεις μας. Στόχος μας είναι να είμαστε τόσο δυνατοί, που όταν έρχεται κάποιος να μας αντιμετωπίσει στο γήπεδο μας, να το θεωρεί τιμή που έπαιξε με εμάς».

«Νιγρίτα 2018»: Ένωση μετά από τριανταεπτά χρόνια στη Νιγρίτα«Το πρώτο λόγο οι άνθρωποι της Νιγρίτας»

Κώστας Μαμάλιας: «Τα χρώματα θα είναι των δύο ομάδων που συγχωνεύτηκαν, δηλαδή το κόκκινο, το μπλε και το άσπρο και σήμα της ομάδας το «Ν» από το «Νιγρίτα 2018». Θα δώσουμε κύριο βάρος σε ανθρώπους από τη Νιγρίτα. Εγώ είμαι και τοπικιστής και θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους από την περιοχή μας που πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση αυτά που ζητάμε ως σωματείο. Τον πρώτο λόγο θα έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Πρέπει να μας στηρίξει όλη η  Νιγρίτα γιατί γράφουμε ιστορία μετά από πάρα πολλά χρόνια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος