Νιγρίτα: Ξεκινούν τα «Γερακίνεια 2018»

Με την αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας ξεκινούν αύριο τα «Γερακίνεια 2018» που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Νίκος Καδής, την Τρίτη στις  8.30 θα πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας στην τοποθεσία Τσακαλάδες όπου υπάρχει και το πηγάδι που έπεσε η Γερακίνα. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Βισαλτίας και του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας.

Νιγρίτα: Ξεκινούν τα «Γερακίνεια 2018»

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας, στις 8.30 το βράδυ,  σύλλογοι της περιοχής θα χορέψουν μοντέρνους χορούς και ZUMBA και θα ακολουθήσουν η χορωδία του δήμου Νιγρίτας , με τον χοροδιδάσκαλο Αστέριο Γούναρη και συναυλία παραδοσιακής μουσικής από το μουσικό σχήμα « Επιμένουμε παραδοσιακά», υπο την επίβλεψη του πρώην δημάρχου Νιγρίτας Δημήτρη Δάπη,  με τους  Γούναρης Αστέριος, Καταρτζής Μίμης, Χαράλαμπος Καράπαλης, Κουντουράς Νάσος, Κουντουράς Άρης, Κωνσταντίνος Τσαλαπάτης και ο Ρόκας Παναγιώτης. Τη συναυλία μουσικά πλαισιώνουν οι Ζαρίμπας Παναγιώτης (ούτι), Κούκος Σπύρος (βιολί), Ζάρκος Νίκος (κλαρίνο), ο Φουρλάκης Αναστάσιος με λαούτο και  τουμπελέκι ο Βασίλης Μάγειρας.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Πολιτστικών Δραστηριοτήτων «Η Νιγρίτα» και του   Δήμου Βασιλείας. Θα ακολουθήσει η χορωδία του ΚΑΠΗ Νιγρίτας υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Τζένου και λαϊκό  πρόγραμμα με την Μάρθα Μπουσδανάκη.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 4η Πανσερραική Συνάντηση Μακεδόνων με την συμμετοχή 40 χορευτικών, στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας στις 8.30 το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις των «Γερακινείων 2018» ολοκληρώνονται το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου με λαμπαδηδρομία και άφιξη της φλόγας της αγάπης στο πλαίσιο της 16ης Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας αιμοδοτών , στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας και θα ακολουθήσει βράβευση αθλητών του Δήμου Βισαλτίας. Στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα, θα τον συνοδεύσει η Περσεφόνη Μήλια. Την παρουσίαση των Γερακινείων θα κάνει η δημοσιογράφος και πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνής Βούλα Αγκάθα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος