Σέρρες: Ενεργειακή αναβάθμιση ΤΕΙ K. Μακεδονίας

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του θα προχωρήσει το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών μετά την ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 2.603.850 ευρώ.

Την ικανοποίηση του για την ένταξη αυτή εξέφρασε ο πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Χασάπης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, ενω επεσήμανε πως θα πραγματοποιηθούν έργα αντικατάστασης λαμπτήρων και φωτιστικών με λαμπτήρες τελευταίας  τεχνολογίας τύπου LED, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό κατά 245.000 kWh/έτος. Θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκός σταθμός στις στέγες των κτιρίων, ισχύος 550,08 Kwp που θα συνδεθεί στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, υπό καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) με παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια περίπου ίδια με την απομένουσα ηλεκτρική κατανάλωση μετά την αλλαγή του φωτισμού. Θα κατασκευαστεί  εσωτερικό δίκτυο διανομής τηλεθέρμανσης  και σύνδεση του συγκροτήματος με το δίκτυο τηλεθέρμανσης της πόλης των Σερρών (ΘΕΡΜΗ ΑΕ).

Με τα έργα αυτά θα επιτευχτεί μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας των δημοσίων κτιρίων που θα αγγίζει τα 4.432.643 ευρώ  kWh κατ’ έτος. Ο προϋπολογισμός των ανέρχεται στα 2.603.850 ευρώ.

Ο κ. Χασάπης υπογράμμισε πως η έγκριση της πρότασης οφείλεται στην εξαιρετική προσπάθεια των Υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα του προϊσταμένου του Τμήματος Συντήρησης κου Μπάτζιου Γεωργίου, Μηχανολόγου Μηχανικού, τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη εκ μέρους ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος