Σέρρες : Επί ποδός και στην υπηρεσία των πολιτών η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών

Πέρα από τα καθήκοντα τους, οι πυροσβέστες οφείλουν να διατηρούν το αξιόμαχο τους, έτσι ώστε να δύναται να προσφέρουν τα μέγιστα προς την πολιτεία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών, με πρωτοβουλία του επικεφαλή της, Πύραρχου Σωτήριου Δημητράκη, μερίμνησε για την ασφάλεια του προσωπικού από τον ιό Covid-19 και προέβη σε σειρά προληπτικών μέτρων.

Σε άριστη συνεργασία με επιχειρηματίες και τοπικούς φορείς, προμηθεύτηκε τα απαραίτητα υλικά ατομικής προστασίας και υγιεινής. Ποσότητα καθαριστικών και απολυμαντικών, αποστειρωμένες μάσκες και γάντια παραδόθηκαν σε όλους τους πυροσβέστες του Νομού.

Παράλληλα, πιστοποιημένο συνεργείο απολύμανε τους χώρους και τα οχήματα της Υπηρεσίας της πόλης και των πέντε περιφερικών Κλιμακίων. Επιπλέον μέτρα πάρθηκαν και στους κανόνες υγιεινής, επιτρέποντας την είσοδο στις εγκαταστάσεις μόνο του εξουσιοδοτημένου προσωπικού και πάντα αφού προηγείται η απαραίτητη απολύμανση του. Κανόνες ασφαλείας εφαρμόζονται και στο ωράριο εργασίας, αποκλείοντας ουσιαστικά την επαφή κατά την εναλλαγή των βαρδιών.

Στο επιχειρησιακό σκέλος, από την ημέρα εφαρμογής του «lockdown», από τις 7:30 μέχρι τις 22:00, περιπολούν δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις (4) υπαλλήλους εντός της πόλης των Σερρών και άλλα πέντε (5) οχήματα με δέκα (10) υπαλλήλους αντίστοιχα, στους χώρους ευθύνης των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Σιδηροκάστρου, Νιγρίτας, Ν. Ζίχνης, Κ. Ποροΐων και Ροδολίβους. Αποστολή τους είναι η άμεση συνδρομή στις δυνάμεις της Αστυνομίας και την παροχή βοηθείας στους πολίτες. Για τους παραπάνω λόγους είναι εφοδιασμένα με ειδικές στολές βιοχημικής προστασίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Όλα τα παραπάνω,  εξασφαλίζουν αφενός την αμέριστη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Σερρών, αφετέρου δε έχει άμεσο αντίκτυπο την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες και το κράτος. Πάνω από όλα όμως, φανερώνει το αίσθημα ευθύνης της Διοίκησης της Πυροσβεστικής του Νομού.

Οι πυροσβέστες καλούν τους πολίτες να δείξουν κουράγιο και υπομονή. Η πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων είναι το «όπλο» κατά της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος