Σέρρες: «Προδρόμεια» στην Αγγίστα

Τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις με τίτλος «ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ ΑΓΓΙΣΤΑΣ / ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΙΣΤΑ» διοργανώνει και φέτος η Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ», σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αγγίστας και την συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.

  Σέρρες: «Προδρόμεια» στην ΑγγίσταΤο πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου του Σταθμού Αγγίστας ώρα 8:30 μ.μ. θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» από την θεατρική ομάδα του Δήμου Νέας Ζίχνης σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου.
  • Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, στον αρχαιολογικό χώρο του Μακεδονικού τάφου Α΄ στον Σταθμό Αγγίστας στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την αρχαιολόγο κΜαρία Σταμπούλογλου. Στις  20:45 θα γίνει προβολή κινηματογραφημένου θεατρικού δρώμενου «Ο μακεδονικός τάφος Α΄ στον Σταθμό Αγγίστας- Η στιχομυθία μιας προαναγγελμένης ανασκαφής».Στις  21.00 η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Μαρία Σταμπούλογλου, θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα: «Ο μακεδονικός τάφος Α΄ στον Σταθμό Αγγίστας». Στις 9:30 θα ακολουθήσει συναυλία από την φιλαρμονική ορχήστρα του μουσικοχορευτικού Συλλόγου Ροδολίβους «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και έδρα της Αστικής Εταιρίας θα λειτουργεί ομαδική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής με την επιμέλεια της Κατερίνας Μανωλάκη (ζωγράφος, αγιογράφος) που θα είναι επισκέψιμη για το κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος