Εγκαινιάστηκε το πρώτο θεματικό πάρκο ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους

Υπεραιωνόβιες ελιές, μνημεία της φύσης από τα χρόνια του περιηγητή Παυσανία, καθώς και παλιά αντικείμενα καλλιέργειας της ελιάς και παραγωγής ελαιολάδου συνθέτουν το πρώτο θεματικό ελληνικό πάρκο ελιάς στο Άστρος Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Εγκαινιάστηκε το πρώτο θεματικό πάρκο ελιάς στο ΕΠΑΛ ΆστρουςΗ προσπάθεια δημιουργίας του πάρκου που όμοιό του δεν υπάρχει ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Επαγγελματικού Λυκείου της περιοχής και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Η προσπάθεια δημιουργίας του πάρκου που όμοιό του δεν υπάρχει ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Επαγγελματικού Λυκείου της περιοχής και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Σε μια έκταση δυόμιση στρεμμάτων που δωρήθηκε από την Ιερά Μονή Παλαιοπαναγιάς, δημιουργήθηκε με την βοήθεια εθελοντών και κατοίκων έχει καταγραφεί και διασωθεί η ιστορία της περιοχής.

Η μέρα των εγκαινίων του θεματικού πάρκου της ελιάς ήταν συγκινητική. Οι αρχές του τόπου, εκπρόσωποι της εκκλησίας, μαθητές με τους γονείς τους και εκπαιδευτικοί ήταν όλοι εκεί.

Εγκαινιάστηκε το πρώτο θεματικό πάρκο ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους

Εγκαινιάστηκε το πρώτο θεματικό πάρκο ελιάς στο ΕΠΑΛ ΆστρουςΠαρών και ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων Πολυχρόνη Πολυχρονίου που εκπροσώπησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι μαθητές και οι καθηγητές τους με τη συλλογικότητά τους και τη δυναμική τους έχουν αναδείξει το προϊόν του τόπου τους που είναι η ελιά και έχουν αποδείξει ότι το σχολείο τους είναι διαφορετικό από τα άλλα.

Όλοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου.

Εγκαινιάστηκε το πρώτο θεματικό πάρκο ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος