Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στην Τρίπολη: Ενεργοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου και οδικά έργα

«Δεν πρόκειται να ανακοινώνουμε πράγματα που δεν έχει πρώτα εξασφαλιστεί η πηγή χρηματοδότησης. Η εποχή που οι Υπουργοί ανακοίνωναν έργα, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τελείωσε οριστικά».

Αυτό δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος και εξήγγειλε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Πελοποννήσου (Α. Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο, Β. Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, Γ. Γραμμή παραλιακής Κορινθίας, με χρησιδάνειο), αλλά και κάποια χρήσιμα οδικά έργα της Περιφέρειας.

« Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι η αποκέντρωση. Προχωρούμε στην ανάπλαση-αναβάθμιση της περιοχής του Ισθμού Κορίνθου, στην παρέμβαση στο δρόμο της Αργολίδας, ενώ αναζητούμε χρηματοδότηση για την παράκαμψη των Λαγκαδίων Γορτυνίας», ανέφερε ο Υπουργός, στην ομιλία του, μετά την εισηγητική υποδοχή, που του παρείχε ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στην Τρίπολη: Ενεργοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου και οδικά έργα

Και συνέχισε ως εξής:

« Θα λέμε λίγα, σοβαρά και μετά θα προχωράμε τον σχεδιασμό των έργων, σε συνεργασία και με την Ευρωπαική Ένωση. Όπου το κεντρικό κράτος δεν μπορεί, θα παραχωρείται η δυνατότητα και η αρμοδιότητα στην Αυτοδιοίκηση».

Για το Πάτρα-Πύργος, ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι το έργο θα γίνει, διότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ αναφέρθηκε στο Τσακώνα-Καλό Νερό («είμαστε στις μελέτες», είπε), αλλά και στο Καλαμάτα-Ριζόμυλος («εντός 18 μηνών θα έχουμε ανάδοχο και ευρωπαική χρηματοδότηση», δήλωσε χαρακτηριστικά).

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, ο κ. Καραμανλής, τόνισε τα εξής: «Δεν θα τιμωρήσουμε την Καλαμάτα. Έρχονται νέα. Θα παραχωρηθεί μόνο του. Είμαστε σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.»

Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στην Τρίπολη: Ενεργοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου και οδικά έργα

Για τον περιφερειακό δρόμο της Τρίπολης, ο Υπουργός, ανέφερε ότι αναζητείται η διαδικασία για την ένταξη, κάτι που μπορεί να γίνει, μέσω της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων και αφού ολοκληρωθούν πρώτα, οι απαραίτητης μελέτες.

Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στην Τρίπολη: Ενεργοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου και οδικά έργα

Ο Κώστας Καραμανλής, γνωστοποίησε και την πρόθεση του Υπουργείου και της κυβέρνησης, να προχωρήσει η αλλαγή του νόμου 4412/2016 (νόμος για τα δημόσια έργα), μιας και διαπιστώνεται, χρονική καθυστέρηση, όσον αφορά την πορεία υλοποίησης των έργων.

Ο υπουργός, δήλωσε, ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο, αναμένεται να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του εν λόγω νόμου.

Τέλος, θετικά στάθηκε ο υπουργός και στην δυνατότητα των Περιφερειών, να ενισχύσουν τις άγονες γραμμές των υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στην Τρίπολη: Ενεργοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου και οδικά έργα

– Στην επίσκεψη του Υπουργού στην Τρίπολη, παρευρέθηκε και ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης.

– Στην τελετή υποδοχής στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρευρέθηκαν υπεύθυνοι του ΟΣΕ, αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες.

– Στην σύσκεψη της Περιφέρειας, παρευρέθηκαν και οι Νίκος Σταθόπουλος (γενικός γραμματέας μεταφορών), Αθανάσιος Κοτταράς (εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ) και Περικλής Νικολάου (διευθύνων σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ).

– Η περιφερειακή αρχή, παρέδωσε και τα σχετικά δώρα στον προσκεκλημένο της.

– Μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των ΜΜΕ, υπήρξε σύσκεψη στην Περιφέρεια, όπου και εξετάστηκαν όλα τα θέματα, ανά περιφερειακή ενότητα.

νόμο 4412/2016 περί των δημοσίων έργων, καθώς -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- τα ισχύοντα σήμερα έχουν ως συνέπεια να χάνεται σημαντικός χρόνος, κάτι που αποβαίνει σε βάρος των έργων.

Ο υπουργός δήλωσε, ειδικότερα, ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του εν λόγω νόμου.

Τέλος, θετικά στάθηκε ο υπουργός και όσον αφορά τη δυνατότητα οι Περιφέρειες να ενισχύσουν τις άγονες γραμμές των υπεραστικών ΚΤΕΛ.

– Αμέσως μετά, ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών, βρέθηκε στο δημαρχείο της Τρίπολης, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Τζιούμη. Συζητήθηκε το μέλλον του περιφερειακού δρόμου της Τρίπολης, σε συνδυασμό με τις απαραίτητες αντιπλημμυρικές προστασίες.

– O υπουργός, πρόλαβε νωρίτερα, να κάνει και μία βόλτα στο κέντρο της πόλης, ενώ είχε επαφή και με εκπροσώπους της τοπικής Ν.Δ.

Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στην Τρίπολη: Ενεργοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου και οδικά έργα

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς και www.ppel.gov.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος