Εθελοντικός καθαρισμός λίμνης Λάδωνα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο «6ος Εθελοντικός Καθαρισμός Λίμνης Λάδωνα», το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018, που οργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Δ.Ε. Κοντοβάζαινας, ο Δήμος Γορτυνίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), η ΔΕΗ Λάδωνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Δ.Ε. Κοντοβάζαινας που ήρθαν από την Αθήνα, η διεύθυνση και το προσωπικό της ΔΕΗ με οχήματα, μέλη της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, μέλη του Συλλόγου Γορτυνίας «Ο Λάδωνας» και το προσωπικό του Δήμου Γορτυνίας με απορριματοφόρα οχήματα.

Η περιβαλλοντική δράση του καθαρισμού της λίμνης, οργανώθηκε για 6η χρονιά από τους παραπάνω συνεργαζόμενους φορείς, πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο και έχει σκοπό τον καθαρισμό των ακτών της λίμνης, την ανάδειξη και προβολή της, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και την καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού και συνεργασίας. Τα αποτελέσματα της δράσης και το μήνυμα που εκπέμπει, αποδείχτηκαν θετικά γιατί φέτος το περιβάλλον της λίμνης ήταν πιο καθαρό από τις προηγούμενες χρονιές.

Εθελοντικός καθαρισμός λίμνης Λάδωνα

Παράλληλα με τον καθαρισμό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο της λίμνης με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό.

Παρόντα ήταν και πολλά μέσα ενημέρωσης της Αρκαδίας προβάλλοντας τη δράση.

Το μεσημέρι της Κυριακής προσφέρθηκε γεύμα για τους εθελοντές από το Δήμο Γορτυνίας στο χωριό Δήμητρα, πλάι στο Φαράγγι του Λάδωνα.

Εθελοντικός καθαρισμός λίμνης Λάδωνα

από δελτίο Τύπου
κεντρική φωτό: ερτ (αρχείο)
πηγή φωτό: Δήμος Γορτυνίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος