Η ευρωπαική κάρτα νέων στην Τρίπολη

Ο Δήμος Τρίπολης, συμμετέχει στο πρόγραμμα της ευρωπαικής κάρτας νέων.

Αυτό, ανακοινώθηκε, σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο δημαρχείο της πόλης, απ’ τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιάννη Τρουπή και τον προιστάμενο του τμήματος παρακολούθησης των περιφερειακών δράσεων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Μπάμπη Παπαιωάννου.

«Είναι μία εκπτωτική κάρτα, με την οποία οι νέοι της Τρίπολης, μπορούν να απολαμβάνουν σημαντικά προνόμια και αγαθά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Είναι ένα σημαντικό βοήθημα στα χέρια των νέων μας, αφού, διευκολύνει την καθημερινότητά τους, προωθεί την κινητικότητα και παρέχει πληροφορίες για ένα σωρό πράγματα. Συγχρόνως, η κάρτα, βοηθά και τους επιχειρηματίες της πόλης μας, αφού εάν δηλώσουν αυτοί συμμετοχή στο δίκτυο, κάλλιστα μπορούν να επεκτείνουν τον κύκλο των πελατών τους. Σταδιακά, θα επεκτείνουμε την κάρτα και σε άλλες νεανικές ομάδες, όπως οι φοιτητές, οι αθλητές, αλλά και τα παιδιά που ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά», δήλωσε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής.

Ο Γιάννης Τρουπής,, του Επιμελητηρίου, τόνισε τα εξής:

«Δεν μπορούσε να λείπει απ’ την πρωτοβουλία αυτή το Επιμελητήριο. Καλώ τις επιχειρήσεις και τα μέλη μας, να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αφού η σχέση αυτή, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει σε όλους μας. Η ένταξη είναι δωρεάν στο δίκτυο της κάρτας».

Ο εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας της Νέας Γενιάς, περιγράφοντας το θέμα της κάρτας, είπε τα εξής:

« Η κάρτα αφορά νέους από 13 έως 30 ετών. Στοιχίζει 10 ευρώ η έκδοσή της και ισχύει για ένα χρόνο. Ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 30 ετών. Οι εκπτώσεις που παρέχονται λόγω κάρτας είναι σημαντικές. Εκπτώσεις σε μεταφορές, σε εκπαιδευτικά ζητήματα, σε τουρισμό, σε πολιτισμό, σε μαγαζιά, σε διασκέδαση/φαγητό, σε υγεία, σε άθληση, σε ομορφιά και σε άλλες υπηρεσίες, όπως η τηλεφωνία, το διαδίκτυο, οι ασφάλειες, τα λογιστικά, οι εκτυπώσεις και οι επισκευές. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα. H κάρτα είναι διαθέσιμη και σε εφαρμογή για συσκευές android και iOS! Κάποιος, εισέρχεται στο play store και στο appstore, κατεβάζει την εφαρμογή European Youth Card και αναζητεί στο χάρτη τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά του». Τελειώνοντας ο κ. διευκρίνισε τις διαδικασίες για την απόκτηση της κάρτας: «Υποβάλουμε ηλεκτρονική αίτηση όπως είπαμε, κάνουμε μία αποστολή της αίτησης, μαζί με μία φωτογραφία στη διεύθυνση «Για την ευρωπαική κάρτα νέων, ίδρυμα νεολαίας και δια βίου μάθησης, Αχαρνών 417, Κοκκινάκη 11143, Αθήνα και με μία επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος στην Αθήνα ή στο γραφείο πληροφόρησης στη Θεσσαλονίκη, παίρνει την κάρτα».

Η ευρωπαική κάρτα νέων στην Τρίπολη

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος