Ταξίδι στο χρόνο στην καστροπολιτεία της Μονεμβασίας

Στα καλντερίμια και στις πλατείες του Κάστρου της Μονεμβασίας θα ζωντανέψουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, στις 9 και 10 Μαρτίου 2019, μορφές από το μακρινό παρελθόν, από τον 6ο αιώνα μ.Χ, τότε που κατοικήθηκε η καστροπολιτεία για πρώτη φορά.

Η « Βενετσιάνικη Περατζάδα» ή το «Ταξίδι στο χρόνο» είναι ένα δρώμενο που πραγματοποιείται από ερασιτέχνες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και εντάσσεται στις γενικότερες εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος η Ένωση Γυναικών οι Μονεμβασιώτισσες, και υποστηρίζεται από το Δήμο Μονεμβασίας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ταξίδι στο χρόνο στην καστροπολιτεία της Μονεμβασίας

Οι σκηνές από την καθημερινότητα των κατοίκων που μοιάζει με παραμύθι , θα εμπλουτιστούν με αναγεννησιακές μουσικές, αλλοτινούς χορούς, θεατρικά δρώμενα και θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, σε μια άλλη εποχή, σε ένα παραμύθι, ντόπιους και επισκέπτες. «Αλλοτινοί Χοροί» «Θέατρο Σκιών»

Με αφορμή το αρχαιοελληνικό έθιμο της μεταμφίεσης, η Μονεμβασία γίνεται μια μαγική εικόνα που θα αντίκριζε ή θα σχεδίαζε ένας ζωγράφος στα καντούνια του κάστρου ένας περαστικός ταξιδιώτης εκείνης της εποχής

Η περιοχή διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων υπάρχουν και πέτρινοι ξενώνες μέσα στο κάστρο, με όλες τις ανέσεις και για όλα τα πορτοφόλια παραδοσιακές ταβέρνες με απολαυστικές γεύσεις, γλυκά κρασιά και καλόγουστα διακοσμημένα καφέ μπαρ.

Ταξίδι στο χρόνο στην καστροπολιτεία της Μονεμβασίας

Η Μονεμβασιά που πόθησαν πολλοί ιππότες, πειρατές, σταυροφόροι και αυτοκράτορες είναι σμιλεμένη στον βράχο σαν γλυπτό.
Το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» ή το «πετρωμένο καράβι» του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου, μας προσκαλεί για άμεση επιβίβαση για ένα ταξίδι στο χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος