Ναύπλιο:Ταξίδι στο χρόνο με έκθεση γκραβούρας

Σε ένα “χρονικό του χρόνου” συμμετέχουν οι επισκέπτες της έκθεσης γκραβούρας του Ναυπλίου που εγκαινιάστηκε σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Μαΐου στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Η πόλη παρουσιάζει όλα τα «μυστικά» της μέσα από γκραβούρες και φωτογραφίες που απεικόνισαν ξένοι (κυρίως Γερμανοί) περιηγητές, οι οποίοι έδωσαν ανάγλυφη την απήχηση των πολιτισμών, των επιδράσεων, της αρχιτεκτονικής και της λαογραφίας της εποχής.

Οι πρωτότυπες γκραβούρες βρίσκονται στο Μουσείο του Μονάχου.

Ναύπλιο:Ταξίδι στο χρόνο με έκθεση γκραβούρας

Το Ναύπλιο παρουσιάζει την συνέχειά του και την διατήρηση του ύφους που φέρουν να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Χαρακτηριστικά κτήρια, πλατείες, κρήνες, κάστρα και ντάπιες θα θυμίσουν σε κάποιους επισκέπτες και θα πληροφορήσουν κάποιους άλλους ότι η Ιστορία πάντοτε γράφεται στηριγμένη στο παρελθόν της… και στο Ναύπλιο ανήκει αυτό το ιστορικό προνόμιο… να έχει ένα καταλυτικό για την σύγχρονη Ελλάδα παρελθόν…

Ο Δήμος Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ ” συνδιοργάνωσαν την έκθεση αντιγράφων γκραβούρας της πόλης που φιλοτέχνησε η ζωγράφος και αγιογράφος Κατερίνα Μπεκιάρη ( φωτο ), μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου.

Ναύπλιο:Ταξίδι στο χρόνο με έκθεση γκραβούρας

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν σήμερα το μεσημέρι , και συνοδεύτηκαν από σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή χορωδίας και στο πιάνο τον μαέστρο Θεοδόση Αντωνιάδη.

Παρόντες στην έναρξη της ενδιαφέρουσας αυτής έκθεσης ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ, Κωστούρος, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Θεόδωρος Παπαθανασίου , ο ( Ναυπλιώτης) τέως πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ( και πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης) κ. Απόστολος Μπότσος, η διοίκηση του συλλόγου “ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, δημότες αλλά και επισκέπτες του Ναυπλίου.

Ναύπλιο:Ταξίδι στο χρόνο με έκθεση γκραβούρας

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά , πρωί και απόγευμα .

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος