Π. Κουρουμπλής από Τρίπολη: “Όλεθρο και καταστροφή θα φέρει μία ακραία νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση”

« Τον όλεθρο και την καταστροφή θα φέρει στη χώρα, μία τυχόν διακυβέρνηση της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Ο κόσμος θα πει όχι στην οικογενειοκρατία. Είμαι βέβαιος για την απάντηση λαού και για την επόμενη 4ετία του Αλέξη Τσίπρα».

Αυτό δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο τέως Υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε, με αφορμή την περιοδεία του στην Αρκαδική πρωτεύουσα, εν’ όψει και των ευρωεκλογών της 26ης Μαίου 2019.

Ο κ. Κουρουμπλής, αμέσως μετά την επίσκεψή του σε δημόσιες υπηρεσίες και δομές, είπε τα εξής:

«Πρέπει αυτό το δίμηνο, όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούμε. Αντίπαλός μας είναι μόνο η αποχή. Χρειάζεται να αυξηθεί η συσπείρωσή μας».

Ο κ. Κουρουμπλής, χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές. Περιέγραψε το σκηνικό της Ευρώπης, λέγοντας ότι δεν υφίσταται σήμερα σ’ αυτήν, κοινωνική και οικονομική ισορροπία, ενώ δόμησε και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ εν’ όψει της κάλπης.

Δήλωησε, χαρακτηριστικά:

«Απαιτείται οι προοδευτικές δυνάμεις να αφυπνιστούν και να απαλλαγούν απ’ τον κατακερματισμό τους, ώστε να ενισχυθούν, για να αποκρούσουν τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Θέλουμε μία Ευρώπη της εργασίες, των ευκαιριών, της ελπίδας, της συμμετοχής. Μία Ευρώπη με νέο παραγωγικό μοντέλο, μία Ευρώπη με κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα».

Ο τέως Υπουργός, περιέγραψε το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης Τσίπρα, τα σχέδια νόμου που θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή, ενώ εξήρε την εξωτερική εικόνα της χώρας (μίλησε για διεθνές κύρος στα ύψη).

Η περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Άστρος Κυνουρίας.

Κοντά του σήμερα, απ’ το πρωί και ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού.

Ο τελευταίος, σε τοποθέτησή του, για το δίλημμα των ευρωεκλογών, τόνισε τα εξής:

« Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Το δίλημμα είναι το ίδιο, είτε για τις ευρωεκλογές, είτε για τις εθνικές που θα ακολουθήσουν. Συγκρούονται δύο αντιλήψεις. Η συντήρηση και η πρόοδος. Ο λαός γνωρίζει καλά και θα πράξει όπως πρέπει».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος