Τρίπολη: Εγκρίθηκε το ανοιχτό κέντρο εμπορίου

Εγκρίθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014 -2020», συνολικής επιλέξιμης δαπάνης 1.723.999,52 €.

Η δράση έχει σαν στόχο την λειτουργική αναβάθμιση, με στόχο την βελτίωση της εμπορικότητας αλλά και της ελκυστικότητας, τμήματος του εμπορικού κέντρου της Τρίπολης και περιλαμβάνει τις οδούς :

Γεωργίου Α’ (από τη διασταύρωση με την οδό Ερμού έως την πλατεία Κολοκοτρώνη), Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ (από τη διασταύρωση με την οδό Δαριώτου έως την πλατεία Κολοκοτρώνη), Γερμανού Πατρών, Κύπρου, Νεομάρτυρος Δημητρίου, Ερμού, Επισκόπου Ανθίμου, Χρ. Σμύρνης, Δολιανών, Αγαπήνορος, Ευαγγελιστρίας, Ρήγα Παλαμήδου, Ορχομενού, Αλεξάνδρου Αρχιμανδρίτη, Εθνικής Αντίστασης (από τη διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την πλατεία Πετρινού), Τάσου Σεχιώτη (από τη διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Παλαιολόγου).

Στo πλαίσιo υλοποίησης της δράσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες πλακοστρώσεων και πεζοδρομήσεων, κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και απορροής ομβρίων υδάτων καθώς και εγκατάστασης «έξυπνου» LED οδοφωτισμού με δυνατότητα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των φωτιστικών σωμάτων.

Επίσης προβλέπονται:

* Η εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (free WiFi) η οποία και θα καλύπτει πλήρως όλη την περιοχή παρέμβασης.

* Η τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία οθόνων προβολής και προώθησης των εμπορικών προϊόντων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

* Η τοποθέτηση «έξυπνων» ενεργειακά αυτόνομων παγκακιών που πέρα από την προφανή τους χρήση για την ανάπαυση των επισκεπτών θα προσφέρουν και μια σειρά έξυπνων και καινοτόμων υπηρεσιών.

* Η προμήθεια ενός ηλεκτροκίνητου μίνι βαν για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των επισκεπτών της περιοχής και κυρίως των ΑΜΕΑ και η εγκατάσταση σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

* Η αναμόρφωση των προσόψεων των καταστημάτων με στόχο τη δημιουργία ενιαίων μορφολογικά συνόλων.

* Εγκρίθηκαν επίσης οι προτάσεις για Λεωνίδιο, Σπάρτη, Λουτράκι και Ναύπλιο.

δελτίο Τύπου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος