Τρίπολη: Σχολή κριτών-χρονομετρών κολύμβησης

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε η Σχολή Κριτών -Χρονομετρών Κολύμβησης, στις 31/03/2019 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από τον Κολυμβητικό Όμιλο Αρκαδίας ΤΡΙΠΟΛΗ, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Πελοποννήσου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) και την υποστήριξη του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας.

Στη Σχολή, συμμετείχαν 50 σχεδόν άτομα που προσήλθαν από την περιοχή της Αρκαδίας καθώς και από τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, ενώ δύο συμμετοχές προήλθαν από τη Ρόδο και την Κρήτη.

Η προσέλευση αυτή, ανέδειξε τη μεγάλη αξία της οργάνωσης επιμορφωτικών εκδηλώσεων, όταν αυτές σχετίζονται με ουσιαστικές λεπτομέρειες διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, σε αγωνιστικές δράσεις που αξιοποιούν σημαντικές υποδομές που λειτουργούν στην Τρίπολη, όπως οι υποδομές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρίπολης.

Τρίπολη: Σχολή κριτών-χρονομετρών κολύμβησης

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Χριστόδουλος Χούμας, εκπαιδευτής της Σχολής Κριτών, αναφέρθηκε γενικά σε θέματα που αφορούν στην κολύμβηση και την αξία της τόσο στο επίπεδο της αναπτυξιακής κολύμβησης που αφορά σε μία απλή εκμάθηση, όσο και στην υποστήριξη της κολύμβησης για την ανάπτυξη αθλητικών ομάδων, στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό.

Το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας της Σχολής, συνέβαλλε στο να δοθούν απαντήσεις σε πολλά θέματα που αφορούν σε επιμέρους κανόνες στη διαδικασία αγωνιστικών διοργανώσεων, τόσο στο επίπεδο λειτουργίας των επιτροπών όσο και επιμέρους ουσιαστικών λεπτομερειών, που συμβάλουν στο υψηλό επίπεδο των διοργανώσεων.

Οι γραπτές εξετάσεις των συμμετεχόντων, είναι το βήμα για την πιστοποίηση των κριτών -χρονομετρών, δημιουργώντας σημαντική δεξιότητα για την οργάνωση αγωνιστικών εκδηλώσεων στην κολύμβηση, τόσο στην Τρίπολη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή (..).

Τρίπολη: Σχολή κριτών-χρονομετρών κολύμβησης

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ΚΟΑΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος