Τρίπολη: Κατασκευή ενδιαιτήματος αδέσποτων ζώων

Υπεγράφη την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, στο Δημαρχείο Τρίπολης, η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και του ανάδοχου για την κατασκευή του ενδιαιτήματος αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε στο έργο λέγοντας:

“Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε στους συμπατριώτες μας ότι ολοκληρώθηκε μία μακρόπνοη διαδικασία όσο αφορά την διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του χώρου φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρίπολης.

Είναι κάτι το οποίο μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ το προηγούμενο ενάμιση χρόνο. Όπως ξέρετε μετά από μία διαδικασία διαγωνισμού καταφέραμε και βρήκαμε ένα χώρο προκειμένου να έχουμε την προϋπόθεση να ξεκινήσουμε την διαδικασία των αδειοδοτήσεων για να μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτό το κατάλυμα, το ενδιαίτημά για τα αδέσποτα ζώα.

Έχουμε πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες για την κατασκευή του καταλύματος αυτού. Αυτό που μένει είναι η παρέμβαση στο συγκεκριμένο χώρο για να μπορέσουμε σε λίγο χρόνο να ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες παρεμβάσεις και να δοθεί προς χρήση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάδοχος προκειμένου σε ένα – ενάμιση μήνα το πολύ να μας παραδώσει έτοιμο το κατάλυμα αυτό.

Σήμερα λοιπόν καλέστηκε ο εργολάβος αφού ελέγχθηκε και όλα τα δικαιολογητικά του έχουν την απόλυτη νομιμότητα, έχουμε την εγγύηση ότι μέσα στο διάστημα που έχουμε ορίσει, θα μας παραδώσει το έργο.

Να τονίσουμε ότι στο ενδιαίτημά θα φιλοξενούνται ζώα τα οποία είναι επικίνδυνα ή άρρωστα διότι υγιή ζώα δεν μπορεί να φιλοξενηθούν σύμφωνα με το νόμο. Θα φιλοξενούνται λοιπόν και θα αποδίδονται πάλι στην κοινωνία έξω εφόσον γίνουν καλά.

Την διαχείριση θα την έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μαζί με την υπηρεσία.

Ο Δήμος θα διαθέσει άτομο που θα βρίσκεται εκεί μαζί με κτηνίατρο. Αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα και σε όσους είναι φιλόζωοι και αγαπούν τα ζώα να μπορούν κάθε μέρα και όσες ώρες επιθυμούν να είναι παρόντες και να βοηθούν, με το δικό τους τρόπο διότι πράγματι υπάρχουν συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους φιλόζωους επιθυμούν να έχουν πρόσβαση όποτε θέλουν στη λειτουργία μέσα και να βλέπουν και να βοηθούν όπου χρειάζεται.”

Από την πλευρά του ο κ. Κεχαγιάς Αναστάσιος, ανάδοχος του έργου, τόνισε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται σε περίπου έναν μήνα αν ο καιρός το επιτρέψει θα παραδοθεί το έργο.

δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Δήμος Τρίπολης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος