Ζαγορά: 15η γιορτή κάστανου στο Ξουρύχτι

Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο κάστανο διοργανώνονται από 27 έως 29 Οκτωβρίου (Παρασκευή έως Κυριακή) στο Ξορύχτι (Αγ.Πάντες) από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, την Κ.Ε.ΔΗ.ΖΑ.Μ. και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξορυχτίου.
Πρόκειται για την 15η γιορτή κάστανου με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου να υποστηρίζει ουσιαστικά τη διοργάνωση η οποία έχει γίνει θεσμός και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες.

Ζαγορά: 15η γιορτή κάστανου στο Ξουρύχτι
“Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, στηρίζοντας τις δημιουργικές πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, στέκεται συμπαραστάτης και στο Ξορύχτι, αναδεικνύοντας την Γιορτή Κάστανου σε αγαπημένο θεσμό”, αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης.
“Τα μοναδικά προϊόντα του Πηλίου, αυτού του ευλογημένου τόπου, όπως τα μήλα, τα κάστανα κ.α., αποτελούν πρώτες επιλογές για τους καταναλωτές που αναζητούν ποιότητα και γεύση και η Δημοτική Αρχή, βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών, στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις σε έργα υποδομών που τονώνουν και τον τουρισμό της περιοχής, αναπτύσσουμε δράσεις, ενεργοποιούμε δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και συμπράττουμε σε στρατηγικές που ενισχύουν την εξωστρέφεια.
Εύχομαι καλή επιτυχία στην τριήμερη γιορτή κάστανου στο Ξορύχτι και καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί τη γιορτή και το Πήλιο, να γευτεί τους μοναδικούς καρπούς, τα ντόπια εδέσματα, να γνωρίσει την τοπική γαστρονομία και να διασκεδάσει με τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος