Ζάκυνθος: Έργα σε παραλιακή, Κρυονέρι, λιμάνι Βολιμών

Την σύμβαση κατασκευής του έργου “Συντήρηση – βελτίωση παραλιακής οδού Κ.Λομβάρδου και 15ης Ε.Ο. Κρυονερίου Ζακύνθου” υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΠΙΝ, το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του έργου “Συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων”-Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία είναι ύψους 116.629,81 ευρώ.

Ο ανάδοχος του έργου έχει αναλάβει την υποχρέωση της περάτωσής του εντός 180 ημερών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Επίσης υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη και το νέο ανάδοχο σχήμα των μελετητικών γραφείων, η συμπληρωματική σύμβαση της μελέτης “υποστηρικτικές μελέτες έργων βελτίωσης λειτουργικότητας, προστασίας και ασφάλειας ναυσιπλοΐας Λιμένος Ζακύνθου και Αγ. Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου”, ύψους 10.594,50 ευρώ.

Αντικείμενο της μελέτης είναι:

– Η επικαιροποίηση των τοπογραφικών – βυθομετρικών διαγραμμάτων (με επανέλεγχο βυθομέτρων για πιθανές μεταβολές, κυρίως στις περιοχές των προβλεπόμενων νέων λιμενικών έργων.

– Ο έλεγχος συμβατότητας και ενοποίηση των επί μέρους τοπογραφικών διαγραμμάτων της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης, τα οποία συντάχθηκαν στο παρελθόν από ανεξάρτητους φορείς, όπως ο επανακαθορισμός των οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας και η οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης λιμένα.

– Ο έλεγχος, αποτύπωση και ποσοτική εκτίμηση τυχόν ζημιών στα ύφαλα των υπαρχόντων λιμενικών έργων.

φωτό:imerazante.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος