Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ο… καθηγητής πανεπιστημίου, Βίκτωρας Μητρόπουλος, της μπάλας που ξέμεινε στον πάγκο

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλούς σωτήρες και «καθηγητές πανεπιστημίου», και σε αυτές τις κατηγορίες μπορεί να ενταχθεί και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Πριν από περίπου 15 χρόνια ήταν ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΑΕ που διοργάνωνε το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, και επειδή οι «μεγάλοι» του ποδοσφαίρου διαφωνούσαν με τις πρακτικές του αποφάσισαν το 2006 να δημιουργήσουν τη Σούπερ Λίγκα.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο παραγοντικός «βασιλιάς» του ελληνικού ποδοσφαίρου έμεινε… γυμνός και σχεδόν μόνος. Ο Β. Μητρόπουλος έφτασε στο ρετιρέ της Α’ Εθνικής, αλλά τα έχασε όλα, γιατί νόμιζε ότι τα ήξερε όλα και ότι ήταν ικανός για όλα.

Από το 1992 και έπειτα, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος ήταν συχνά στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων. Λόγω του διαιτητή Ζαχαρή, ο τότε πρόεδρος του Αιγάλεω συγκρούστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου σήμερα, μέσω της εβδομαδιαίας εφημερίδας με ανύπαρκτες πωλήσεις («ΑΠΟΨΗ»), αποτελεί σχεδόν γραφείο Τύπου. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών είχε πάει στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» ως εγγυητής για τη διασφάλιση του 50-50 σε αγώνα του «Σίτι» και της Καλαμάτας.

Σκοτεινά παιχνίδια

Όπως αναφέρεται στην el.wikipedia.org, «τον Ιούνιο του 1975 η εφημερίδα ”Τα Νέα” παρουσίασε απομαγνητοφωνημένες κασέτες με συνομιλίες του Μητρόπουλου με τον τότε πρόεδρο του Αιγάλεω Γιώργο Δαλακούρα, στην οποία εμπλέκονταν 33 παράγοντες – ποδοσφαιριστές σε σκοτεινά παιχνίδια του παρασκηνίου.

Η δικαστική διαμάχη κράτησε αρκετούς μήνες, αλλά στο τέλος ο Μητρόπουλος κατάφερε να βγει αλώβητος». Από τότε, ο μικρότερος αδελφός του Θωμά Μητρόπουλου βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο και του πολιτικού ενδιαφέροντος. Άλλοτε από τον έλεγχο του Ανδρέα Φούρα για τα χρήματα που έδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Αιγάλεω, με εντολή να γίνουν έργα στο γήπεδο, και άλλοτε με την επιμονή του Γιώργου Φλωρίδη να ξεμπερδεύει με τον Αιγαλεώτη παράγοντα.

Η επιτυχημένη αντίσταση του Βίκτωρα Μητρόπουλου στους ελέγχους του ΣΔΟΕ, που ζητούσε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, του είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι άτρωτος. Η αίσθηση της αλαζονείας βγαίνει σε κάθε του κίνηση. Με ένα κινητό στο χέρι περπατά στα μονοπάτια των μπανγκαλόου του κρατικής ιδιοκτησίας (…) «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη, τη μόνιμη κατοικία του το καλοκαίρι. Κόλακες του συνθέτουν παιάνες και οι πρόεδροι τον κοιτάζουν σαν θεό. Η αίσθηση του ανώτερου και η λατρεία του για τις συνεχείς συγκρούσεις τον οδήγησαν στην ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση με τον άλλοτε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη.

Περισσότερο από όλα ήταν θέμα συμπεριφοράς. Όταν ο Φλωρίδης ανέλαβε το υφυπουργείο θέλησε να ενημερωθεί για το ποδόσφαιρο από τους προέδρους μερικών ΠΑΕ. Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, προσβεβλημένος που δεν του ζητήθηκε πρώτα η γνώμη του, το «φύλαγε». Θα προκαλέσει αντιπαραθέσεις στις αρμοδιότητες των ανακατασκευών των γηπέδων και τελικά με τα δικαιώματα για το Στοίχημα.

Με τον Πατρινό πολιτικό τα βρήκε ο Βίκτωρας. Αποκατέστησαν τις σχέσεις τους και, μάλιστα, μέσω του Φούρα, έγινε κολλητός και με τον βασικό συντάκτη του νόμου 2725/1999, τον Ανδρέα Λοβέρδο. Εκείνον που έστειλε σε διάφορες ιστοσελίδες ένα κείμενο με μια επισήμανση, αλλά τελικά μόνο στο iapopsi.gr βγήκε αυτούσιο. Ακόμα και με τις επιθυμίες του πρώην υπουργού. Συμβαίνουν αυτά ακόμα και σε «μαγαζιά» που ανήκουν σε «καθηγητές πανεπιστημίου».

«Έπαιζε μπάλα» με τον Κόκκαλη

Ο Γ. Φλωρίδης δεν άλλαξε ρότα και κατάφερε να απομακρύνει τον Μητρόπουλο από τα όργανα του ποδοσφαίρου. Ήταν η εποχή που ο ένας εκ των αδερφών, ο Θωμάς, «έπαιζε μπάλα» με τον Σωκράτη Κόκκαλη και ο άλλος, ο Βίκτωρας, συνεργαζόταν στενά με τον Άγγελο Φιλιππίδη.

Η επιστροφή στη διοίκηση της ΕΠΑΕ, το 2004, δημιούργησε νέο εχθρό. Στην Ιστορία έμειναν οι συγκρούσεις του Μητρόπουλου με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο Βίκτωρας, για ψύλλου πήδημα, ήταν στα χαρακώματα, παρότι το καράβι του ποδοσφαίρου ήταν μισοβυθισμένο. Ισως αυτό να τον βόλευε για να είναι στον αφρό της επικαιρότητας.
Για να βοηθήσει τον Γιάννη Γούμενο κόντρα στη συμμαχία του τέως ΠΟΚ και του Χρήστου Πανόπουλου, ο Β. Μητρόπουλος επιχείρησε να προξενέψει στον ΠΑΟΚ τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ακόμα ακούγεται πως κάποια χρήματα της άλλοτε «σιδηράς κυρίας» εξακολουθούν να αγνοούνται μεταξύ Αθήνας, Τούμπας και Πανοράματος, χωρίς φυσικά να μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος. Όταν κάνεις συμφωνίες και δεν παίρνεις εγγυήσεις, αυτά συμβαίνουν… Ίσως δούμε τον πολυτάλαντο Βίκτωρα με φουστανέλα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που ετοιμάζει η Lady G.

Οι δηλώσεις

Από το μυαλό του Β. Μητρόπουλου δεν βγήκε ποτέ η επιθυμία εμπλοκής του με τα κοινά του ποδοσφαίρου από θέση ισχύος. Τον Ιανουάριο του 2009 ήταν αντίπαλος του Σοφοκλή Πιλάβιου στην προεδρική «μάχη» της ΕΠΟ, αλλά υπέστη πανωλεθρία. Το… σκορ έγραψε 44-11 και ο ηττημένος Β. Μητρόπουλος ζήτησε να ακυρωθεί το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας ότι τα ψηφοδέλτια δεν είναι έγκυρα, ενώ τόνισε ότι επιθυμεί να δοθεί λύση στην υπόθεση μέσω της δικαστικής οδού. Το πρώτο αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό, ενώ το δεύτερο, για έλεγχο των ψηφοδελτίων, έγινε. «Τίποτα δεν τελείωσε, αντίθετα τώρα αρχίζουν όλα» είχε πει χαρακτηριστικά και ακόμα περιμένει να δικαιωθεί και να γίνει «πρωθυπουργός» του ποδοσφαίρου…

Το 2009 τού πήγαν όλα στραβά, αφού ηττήθηκε μέχρι και στις εκλογές της ΕΠΣ Αθηνών από την παράταξη του Παναγιώτη Δημητρίου.

Οι μεγάλοι εχθροί του ήταν και είναι ο Αλέξης Κούγιας, τον οποίο έβαλε παραγοντικά στο ποδόσφαιρο, και ο Βασίλης Γκαγκάτσης, επίσης «μαθητής» του επονομαζόμενου και «καθηγητή». Επίσης, από τα μέσα των 80s χρονολογείται και η κόντρα του Βίκτωρα Μητρόπουλου και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Με αποκορύφωμα όλα όσα συνέβησαν το 1999 στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια! Ο οδηγός και προσωπικός φρουρός του Βίκτωρα Μητρόπουλου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν πρόεδρος της ΕΠΑΕ, έπειτα από ένταση που προκλήθηκε στο Members Club του γηπέδου έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα με αποτέλεσμα να γίνει ο κακός χαμός.

Η προσφυγή

Είναι Σεπτέμβριος του 2016, όταν ο απόφοιτος δημοτικού Γιώργος Γκιρτζίκης κηρύσσεται έκπτωτος από την προεδρία της ΕΠΟ, εξαιτίας του τεράστιου σκανδάλου στην υπόθεση με την κάρτα υγείας. Η έκπτωση του Γκιρτζίκη από την κομβική θέση που κατέχει σκορπίζει άνεμο αισιοδοξίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ποδοσφαιρικές ενώσεις ανά τη χώρα δείχνουν έτοιμες να αποτινάξουν τη λαίλαπα και ο έντιμος Βαγγέλης Γραμμένος είναι το απόλυτο φαβορί για τις νέες εκλογές της ΕΠΟ. Ολα δείχνουν ότι η εποχή όπου η καφρίλα και η «διδαχή ήθους» έγιναν ταυτόσημες έννοιες θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Φευ…

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος εμφανίζεται από το πουθενά και, σε μια κίνηση που προκαλεί πανελλήνια έκπληξη, κάνει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας αναβολή των εκλογών και ορισμό προσωρινής διοίκησης με τον ίδιο ως πρόεδρο.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο κάνει δεκτή την προσφυγή του, και μάλιστα μέσα από μια άκρως αμφιλεγόμενη διαδικασία, όπου οι δύο επιδιαιτητές που εκπροσωπούσαν την ΕΠΟ ψήφισαν υπέρ της προσφυγής Μητρόπουλου, παρότι γνώριζαν ότι παραβιάζει το αυτοδιοίκητο.

«Βατερλό»

Οι εκλογές παραπέμπονται στις καλένδες, η εξυγίανση έχει πάρει αναβολή, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος έχει καταγάγει μια νίκη που -όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια- δίνει το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα στον Μαρινάκη.

Εν τέλει, μέσα από τις νομικίστικες εμπλοκές που προκάλεσε η… ανεξιχνίαστων και άκρως αμφισβητούμενων κινήτρων προσφυγή, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε τις εκλογές της στις 18 Αυγούστου 2017 και ο Βαγγέλης Γραμμένος εξελέγη πανηγυρικά νέος πρόεδρος. Εκτοτε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δυσκολεύεται να ξανασηκώσει την «κούπα», ενώ και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος δεν σήκωσε ξανά… σκόνη με κάποια κίνησή του.

Η επέμβαση του διπλωματούχου μηχανολόγου ηλεκτρολόγου στα εσωτερικά της ΕΠΟ πέτυχε, αλλά ο ίδιος έμεινε έξω από τις εξελίξεις. Το χαρτί του φαίνεται πως είχε καεί από καιρό, παρότι ο ίδιος έκανε κατά καιρούς διάφορες παρεμβάσεις.

Aρρωστημένη φιλοσοφία

Εδώ και 18 χρόνια, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος είναι εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Η Αποψη» που ασχολείται κυρίως με πολιτικά, αλλά και με αθλητικά θέματα. Ενα έντυπο με μηδενικές πωλήσεις, που στηρίζεται στην αρρωστημένη δημοσιογραφικά, αλλά επιτυχή, μάλλον, οικονομικά φιλοσοφία που αρχίζει να επιβάλλεται τελευταία.

Την προβολή, δηλαδή, του εξωφύλλου στο διαδίκτυο με ό,τι συνεπάγεται αυτό, αφού είναι ανεξήγητη η χρηματοδότηση έκδοσης ενός ανάλογου εντύπου. Αυτή την περίοδο φαίνεται καθαρά πως η γραμμή της εφημερίδας είναι υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο εκδότης, πάντως, ισχυρίζεται πως μπορεί και συνομιλεί με όλους τους δυνατούς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Β. Μητρόπουλος ασχολείται και με «βαριές» δικαστικές υποθέσεις, όπως, για παράδειγμα, αυτή του «NOOR 1». Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν επιχειρείται η απαξίωση δύο βασικών παραγόντων του ανακριτικού έργου, που κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και σε βασικούς συνεργάτες του για εμπλοκή τους στην υπόθεση του ναρκόπλοιου.

Μενού υποστήριξης

Η απαξίωση στοχεύει την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα, η οποία άσκησε τη δίωξη, και τον ανακριτή του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Πολιτικά, φαίνεται να πρόσκειται στη σαμαρική φράξια της Ν.Δ., στηρίζοντας όλες τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού. Στουρνάρας, Ράικου και άλλα ανάλογα πρόσωπα αποτελούν το… μενού υποστήριξης του Β. Μητρόπουλου, ενώ συχνά επιτίθεται και σε όσους και όσα ενοχλούν τον -αρνούμενο να καταλάβει ότι η εξουσία είναι πια παρελθόν για αυτόν- Αντώνη Σαμαρά.

Στις ευρωεκλογές, πάντως, έκανε συζήτηση και για τον Πέτρο Κόκκαλη σε όσους γνωστούς του συντάσσονταν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ζεν πρεμιέ που έγινε νοικοκύρης στο πλευρό της… Ρωμιάς «Πάμελα Αντερσον»

%CF%862 2944362 copy

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος θεωρούνταν μεγάλος ζεν πρεμιέ τη δεκαετία του ’90. Απολάμβανε με στιλ τη μεγάλη ζωή και τις βραδινές εξόδους πάντα πρώτο τραπέζι στα νυχτερινά κέντρα. Kυκλοφορούσε με εντυπωσιακές γυναίκες και χαμογελούσε από ικανοποίηση όταν άκουγε τους πορτιέρηδες νυχτερινών κέντρων να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα.

Η γνωριμία του με την εντυπωσιακή Τάρια Μπούρα ή, αλλιώς, την «Ελληνίδα Πάμελα Αντερσον» έμελλε να «φρενάρει» την εργένικη ζωή του. Το ψηλόλιγνο μοντέλο με τα μακριά ξανθά μαλλιά, η παρουσιάστρια μόδας στον «Πρωινό Καφέ» της Ελένης Μενεγάκη, έκανε «κλικ» στον Μητρόπουλο και η σχέση τους ξεκίνησε σαν σενάριο ρομαντικής ταινίας.

Άλλωστε, η Τάρια το 1993 είχε βγει από έναν αποτυχημένο γάμο με τον αείμνηστο Στάθη Ψάλτη και πλέον επιθυμούσε το νέο λιμάνι της καρδιάς της – και ο επιχειρηματίας ήταν αυτό που αναζητούσε!

Ο χλιδάτος γάμος του ζευγαριού ήταν για καιρό «talk of the town» στα κοσμικά πηγαδάκια και τα περιοδικά της εποχής! Ήταν όμως και η αιτία που η καλλίγραμμη καλλονή άφησε πίσω της τα πάρτι, τις πασαρέλες, την τηλεόραση και σχεδόν απομονώθηκε στο πολυτελές σπίτι τους στον Διόνυσο με την τεράστια πισίνα! Κοινώς, εξαφανίσθηκε. Η οικογένεια μεγάλωσε γρήγορα, αποκτώντας δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Ντανιέλλα.

Τα καλοκαίρια απολάμβαναν όλοι μαζί τις βουτιές και τον ήλιο στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην Αμμουδάρα. Μία από τις τελευταίες φορές που το ζευγάρι εθεάθη σε βραδινή έξοδο, και μάλιστα μπροστά στα φλας των φωτογράφων, ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν πέρασε την είσοδο του Baraonda για να διασκεδάσει με τις «χρυσές» επιτυχίες του Τόλη Βοσκόπουλου. Μέχρι και οι παπαράτσι έτριβαν τα μάτια τους!

{{-PCOUNT-}}40{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...