Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ζέτα Θεοδωροπούλου: Μυρίζει θάνατο εκεί έξω!

Οι εικόνες μοιάζουν με αυτές ταινιών επιστημονικής φαντασίας! Οι δρόμοι γέμισαν ποντίκια! Τα πάντα είναι κλειστά

Συγκλονιστική μαρτυρία της Ζέτας Θεοδωροπούλου από το Λέτσε της Ιταλίας, όπου ζει εδώ και 15 μέρες κλεισμένη στο σπίτι με τον γνωστό ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ταχτσίδη και τα τρία παιδιά τους

Από τον
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

«Ξεκίνησε από τρία κρούσματα και μέσα σε 15 ημέρες χάθηκαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι! Ετσι ξαφνικά άρχισε να… μυρίζει θάνατο εκεί έξω… Τότε βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως μπαίνει σε καραντίνα όλη η χώρα, ότι βρισκόμαστε πλέον σε κόκκινη ζώνη λόγω του κορονοϊού».

Κλεισμένη στο σπίτι της, στην πόλη Λέτσε του ιταλικού Νότου, η Ζέτα Θεοδωροπούλου παρακολουθεί συγκλονισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει το δράμα δίχως τέλος που εκτυλίσσεται στο γειτονικό κράτος. Η ίδια ζει εκεί με τον άνδρα της, γνωστό ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Ταχτσίδη, ο οποίος αγωνίζεται επί ιταλικού εδάφους, και τα τρία παιδιά τους, Αφροδίτη, Κωνσταντίνο και Βασίλη. «Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα καταλήγαμε σε αυτό το σημείο και δυστυχώς οι αρμόδιοι πιστεύουν πως μας περιμένουν ακόμα δυσκολότερες μέρες, καθώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει! Ο φονικός ιός έχει σαρώσει σχεδόν όλες τις πόλεις της Ιταλίας και ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τελευταία τους 400 ανά 24ωρο!» λέει η ίδια στην «Espresso» και συνεχίζει: «Εμείς είμαστε ήδη δύο εβδομάδες μέσα στο σπίτι και δεν γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει αυτό. Δεν επιτρέπεται να βγεις αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ή χωρίς να έχεις πάρει μέτρα προφύλαξης, που είναι η μάσκα και τα γάντια, ή δίχως ένα ειδικό έγγραφο που απαιτείται σε περίπτωση που εργάζεσαι».

zeta2
Με τον αγαπημένο της σύζυγο Παναγιώτη Ταχτσίδη

Οι περιγραφές της όμορφης Ελληνίδας, η οποία έγινε γνωστή ως μοντέλο και πλέον ασχολείται με τα social media ως influencer, είναι από δραματικές έως σοκαριστικές.

Η επόμενη μέρα

«Οι εικόνες έξω μοιάζουν με αυτές ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Πρωτόγνωρες και λυπηρές. Οι δρόμοι γέμισαν ποντίκια. Τα πάντα είναι κλειστά, εκτός από τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, στα οποία ψωνίζουν ένας ένας και σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και αν την επόμενη μέρα θα βρούμε στην αγορά τα απαραίτητα ή αν κάποια μέρα φτάσουν στο σημείο να κλείσουν ακόμη και τα σούπερ μάρκετ» αναφέρει.

zeta3
Το έρημο Λέτσε από το μπαλκόνι της Ζέτας, μέρα

Σε πολλές πόλεις της Ιταλίας οι άνθρωποι που είναι έγκλειστοι στα σπίτια τους βγαίνουν στα μπαλκόνια και τραγουδούν. Το ίδιο συμβαίνει και στο Λέτσε.

Ο εθνικός ύμνος

«Παίζουν μουσικές με διάφορα όργανα και χορεύουν θέλοντας να δείξουν συμπαράσταση ο ένας στον άλλον, να δείξουν ότι ο άνθρωπος δεν εγκαταλείπει, όταν η δύναμη της ψυχής είναι μεγαλύτερη από τις άσχημες συγκυρίες! Την ώρα λοιπόν που ο εθνικός ύμνος αντηχεί από μπαλκόνια ή παράθυρα στη χώρα, υπάρχει κι ένα παράθυρο στην πόλη Λέτσε, το δικό μας, από το οποίο ακούγεται ο ελληνικός μας ύμνος! Γιατί είμαι Ελληνίδα και συμπονώ την πατρίδα μου!» λέει συγκινημένη, ενώ μας στέλνει και το μήνυμά της: «Θέλω να πω στους Ελληνες πως πρέπει να έχουν ατομική ευθύνη και συνείδηση για το καλό τους και συνάμα για το δημόσιο καλό! Κάνω έκκληση σε όλους να πάρουν ακόμη πιο σοβαρά την απειλή του κορονοϊού. Να μην τον υποτιμούν, μπορεί να εξαπλωθεί ξαφνικά και με μεγάλη ταχύτητα. Και να προστατέψουν τις ευπαθείς ομάδες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου δεν κατοικούν στον… Αρη. Είναι η μάνα σου, ο πατέρας σου, η έγκυος φίλη σου, ο φιλάσθενος φίλος σου. Ας μη σκεφτόμαστε ότι είναι κάτι μακρινό από εμάς, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, θα πρέπει να προσέξουμε να μην καεί και το δικό μας. Την πονάω την πατρίδα μου, έχω δικούς μου ανθρώπους εκεί, τη μάνα μου… Ελληνες, να κάνετε κάθε μέρα τον σταυρό σας και να δοξολογείτε. Στις δύσκολες αυτές ημέρες η πίστη μας στον Θεό και όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πολεμήσουμε. Ας μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και ας καταλάβουμε πως η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...