Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Έχω κάνει 60 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους»

Η πορεία του επιτυχημένου και περιζήτητου μαέστρου Κυριάκου Παπαδόπουλου στο πεντάγραμμο διακρίνεται μόνο από επιτυχίες!

Συνέντευξη στην Δήμητρα Δάρδα

Ο σεμνός «Μίδας» του λαϊκού τραγουδιού, με σπουδές μουσικής, κινηματογράφου και δάσκαλο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, υπογράφει αποκλειστικά χρυσά και πλατινένια σουξέ!

Περήφανος για την ποντιακή καταγωγή του, αεκτζής από μικρό παιδί, με δυνατή πίστη και επισκέψεις στο Άγιον Όρος, ο μουσικοσυνθέτης μιλάει στην «Espresso» για το δημιουργικό σεργιάνι του, αποκαλύπτοντας άγνωστα γεγονότα πίσω από κορυφαίες συνεργασίες με καλλιτέχνες πρώτης γραμμής και τη διασταύρωση της ζωής του με τον αδελφικό του φίλο Σταμάτη Γονίδη. Έτσι ξεκίνησαν όλα, για να μην τελειώσουν ποτέ!

Το 1995, σε ηλικία 24 χρονών, γράψατε το «Στάσου» του Σταμάτη Γονίδη. Πρώτη συνεργασία, πρώτη επιτυχία…

Θυμάμαι τη στιχουργό Ναταλί να μου φέρνει τους στίχους. Τους μελοποίησα και έγραψα το «Στάσου». Έπειτα πήγαμε στο πατρικό σπίτι του Σταμάτη στο Αιγάλεω. Από την πρώτη στιγμή που άκουσε το τραγούδι τού άρεσε, όπως του άρεσε και ο τρόπος που έπαιζα. Την επομένη με πήρε στην ορχήστρα του.

f3 CE9CCEB5 CF84CEB7CEBD CEA0CEACCEBFCEBBCEB1

Υπογράφετε και το νέο του κομμάτι «Απόφαση καρδιάς», με 2.500.000 views στο διαδίκτυο μέσα σε δύο μήνες…

Φτάσαμε τα 25 χρόνια συνεργασίας και το «κερασάκι» μας είναι αυτό το αληθινό τραγούδι, που θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Τον ευχαριστώ άλλη μια φορά!

«Αν είσαι ένα αστέρι» και «Δεν με σκέφτεσαι» τραγούδησε ο Νίκος Βέρτης και έγινε πλατινένιος!

Ο Νίκος πάντα σε ό,τι έκανε ήταν πιο μπροστά στη σκέψη από τους άλλους και γι’ αυτό πέτυχε. Με εμπιστευόταν απόλυτα και πάντα άφηνε στην κρίση μου το τελικό αποτέλεσμα!

Screen Shot 2020 01 10 at 1.25.15 PM

Τα «Αινίγματα», «Γίνε μαζί μου ένα» της Πάολας είναι επίσης δικά σας. Εύκολη συνεργάτιδα;

Ίσως στην αρχή που τη γνώρισα να δυσκολεύτηκα λίγο, όμως μετά βρήκαμε τη χημεία μας. Όλα έχουν να κάνουν με την καρδιά και την ψυχή. Εκείνη την εποχή εκμεταλλευτήκαμε το κενό που υπήρχε στον μουσικό χώρο και δημιουργήσαμε ένα μοντέλο με πραγματικά δυνατή φωνή, ωραία παρουσία και ανθρώπους να τη στηρίζουν. Και ήρθε η επιτυχία! Είναι μοναδική και αξεπέραστη σε αυτό που κάνει και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί της.

Το θρυλικό «Φεύγοντας» για τον Πασχάλη Τερζή!

Ο Πασχάλης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμένα και θεωρώ πως, εκτός από σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής, είναι ένας καλλιτέχνης που έχει προσφέρει στη νεοελληνική ιστορία της μουσικής. Τραγούδησε τη δεύτερη μεγάλη μου επιτυχία όταν πρωτοξεκίνησα, το «Φεύγοντας». Το 2016 συνεργαστήκαμε ξανά έπειτα από πολλά χρόνια και γράψαμε το «Εχω παράπονα», όπως και άλλα. Ηταν κάτι το μοναδικό να είμαι δίπλα του, όταν τραγούδησε έπειτα από χρόνια απουσίας. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

«Τι θα ακούσω ακόμα» για την Πέγκυ Ζήνα…

Τη γνώρισα το 1999 στο Lido και δεν σας κρύβω ότι με θεωρώ τυχερό, γιατί είμαστε φίλοι μέχρι σήμερα. Δεν είναι απλώς μια σπουδαία φωνή, αλλά και ηθικός άνθρωπος. Εγώ λοιπόν ήμουν μαέστρος του Νίκου Κουρκούλη και με τον σύζυγό της Γιώργο Λύρα μού ζήτησαν να της γράψω τραγούδι. Η πρώτη μας επιτυχία ήταν το «Τι θα ακούσω ακόμα», σε στίχους του Ηλία Φιλίππου. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε κυκλοφορήσει γύρω στα 40 τραγούδια.

f2 CE91CF80CF8C CEBACEB1CEBBCEBFCEBACEB1CEB9CF81CEB9CEBDCEADCF82 CEB4CEB9CEB1CEBACEBFCF80CEADCF82 CEBCCEB5 CF84CEBFCEBD CEA3CF84CEB1CEBCCEACCF84CEB7 CE93CEBFCEBDCEAFCEB4CEB7

Υπήρξε τραγούδι που… τσίναγε να το ερμηνεύσει, αλλά έγινε επιτυχία;

Το «Ένα χάδι» δεν της άρεσε και δεν ήθελε να το πει! «Τραγούδησέ το για εμάς» επιμέναμε και το τραγούδησε. Τελικά το κομμάτι μπήκε στο άλμπουμ και ο κόσμος το αγάπησε.

Υπογράψατε τον πρώτο δίσκο του Νίκου Κουρκούλη, αλλά και τα «Τόσα δειλινά»…

Καταρχάς είμαστε καλοί φίλοι, ωστόσο είναι μία ξεχωριστή ιστορία στην πορεία μου. Στα πρώτα μου χρόνια ό,τι ιδέες είχα με τη μουσική τις χρησιμοποίησα στην πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά «Κίνδυνος» το 1997. Είχαμε μεράκι με τον Ηλία Φιλίππου να δημιουργήσουμε έναν νέο τραγουδιστή. Ο Νίκος ήταν ο ιδανικός, τα είχε όλα, φωνή, παρουσία, λέγειν, γνησιότητα στις ερμηνείες του. Ετοιμάζουμε σύντομα κάτι καινούργιο!

DSC 742201

Η συνεργασία με τον Βασίλη Καρρά;

Με τον Βασίλη δεν έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές, όμως ήταν πολύ δυνατές. Έχω τρία τραγούδια μαζί του και το αγαπημένο μου είναι το «Έτσι σ’ αγάπησα», σε στίχους του Γιώργου Τσοπάνη. Εκτός πίστας είναι ένας απλός, λαϊκός άνθρωπος που θέλει να περνάει όμορφα. Είναι μία κατηγορία από μόνος του. Πήγα στο καμαρίνι του 1995 με μια κασέτα για να του δειγματίσω τραγούδια μου. Βάζει την κασέτα να την ακούσει και κάποια στιγμή γυρνάει και μου λέει: «Πιτσιρίκο, μην κλέβεις». Εκεί μου κόπηκαν τα γόνατα. Δεν κατάλαβα ότι με ψάρωνε!

Και το «11 παρά» με τη Νατάσα Θεοδωρίδου;

Πρόκειται για μια γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια! Έχουμε κάνει πολλές επιτυχίες! Είχα δειγματίσει μία μουσική και εκεί πάνω έγραψε η Ελένη Γιαννατσούλια το «11 παρά»!

Υπάρχουν κατά παραγγελία τραγούδια;

Φυσικά! Μόλις κάνω μία μεγάλη επιτυχία, μου ζητάνε κάτι παρόμοιο γι’ αυτούς, μια μπαλάντα, ένα τσιφτετέλι ή μια ρούμπα, ανάλογα με την περίοδο του χρόνου. Υπάρχουν και βιωματικά τραγούδια, βασισμένα στην προσωπική ζωή ενός καλλιτέχνη!

Υπογράψατε τη μουσική στα «Μαύρα μεσάνυχτα», που έπαιξε δυνατά στη δημοφιλή σειρά

Όταν έλαβα τον στίχο του ρεφρέν, δεν έκανα πάνω από πέντε λεπτά να τον μελοποιήσω! Ήταν για μένα μία διαφορετική πρόταση απ’ όλα όσα έχω κάνει αυτά τα χρόνια! Χαίρομαι που συμμετείχα.

f6 %CE%9C%CE%B5 %CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82 %CE%9B%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7 %CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85 %CE%BC%CE%B5 %CF%84%CE%BF%CE%BD %CE%A0%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7 %CE%A4%CE%B5%CF%81%CE%B6%CE%AE %CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F TOUS TESSERIS DEXIA

Θεωρείστε σήμερα από τους πλέον περιζήτητους δημιουργούς…

Δεν νιώθω έτσι. Αυτό που ξέρω είναι πως ακόμα και τώρα που είμαι 48 χρονών αισθάνομαι όπως όταν πρωτοξεκίνησα. Νομίζω ότι αυτή είναι και η ουσία. Να μην αλλάζεις ως άνθρωπος. Να μη ξεχνάς από πού ξεκίνησες.

Αχτύπητο δίδυμο με τον στιχουργό Ηλία Φιλίππου…

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να συνεργάζεσαι και να δημιουργείς μαζί του. Φτάσαμε πλέον 25 χρόνια μαζί και ακόμα έχουμε το ίδιο μεράκι όπως τότε. Κοινός σκοπός μας, το καλό λαϊκό τραγούδι.

Πόσα τραγούδια έχετε γράψει συνολικά;

Κοντά στα 800 δισκογραφημένα.

Πόσα έχετε στο συρτάρι;

Ίσως άλλα 200 έτοιμα. Παλιά και καινούργια.

Πόσους πλατινένιους και χρυσούς δίσκους έχετε στη συλλογή σας;

Στο σύνολο έχω 60 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Η πρώτη παιδική μελωδία ήταν ροκιά, λαϊκό, new wave;

Θυμάμαι ότι έγραφα, έγραφα, έγραφα και ότι οι πρώτες μελωδίες δεν είχαν συγκεκριμένο ύφος. Λίγο απ’ όλα. Το έψαχνα γιατί η μουσική έχει το ταλέντο να σε ταξιδεύει παντού.

Τι τραγούδια ακούγατε μικρός;

Λαϊκά, γιατί τα άκουγαν οι γονείς μου. Προπάντων ο πατέρας μου που έχει τρέλα με τη μουσική, αλλά και τα ποντιακά. Είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσω τη μουσική. Η μητέρα μου κρατούσε τις ισορροπίες, ο άνθρωπος που σκεφτόταν για μένα και τις αδελφές μου ή, αλλιώς, ο «βράχος του σπιτιού»!

Καταγωγή Πόντιος;

Γέννημα θρέμμα και υπερήφανος που είμαι Πόντιος και γνωρίζω τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Χαίρομαι που μιλώ και καταλαβαίνω τα ποντιακά. Οι ιστορίες των προγόνων μου με έκαναν να αρχίσω τη σύνθεση μουσικής.

f7 CE92CEB1CEBCCEBCCEADCEBDCEBFCF82 CE91CE95CE9ACF84CEB6CEB7CF82

Μεγάλες αγάπες;

Η οικογένειά μου, η σύζυγός μου, τα δύο παιδιά μας, η μουσική και η ΑΕΚ!

Αθεράπευτος «κιτρινόμαυρος»;

Η ΑΕΚ είναι ένα γλυκό αληθινό παραμύθι που δεν θα τελειώσει ποτέ. Πολλές φορές σκέφτομαι την πρώτη μέρα που μας πήγε ο θείος μου στη Νέα Φιλαδέλφεια – ήμουν περίπου 10 χρόνων. Από τότε την αγαπώ, την υποστηρίζω και δεν την αλλάζω. Ονειρο τρελό το 2020 να μπούμε στο γήπεδό μας!

Συχνά επισκέπτεστε το Άγιον Όρος…

Πιστεύω στον Θεό και θεωρώ ότι η πίστη μας σε Αυτόν μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, το άγχος μας. Είναι ο τόπος όπου ηρεμώ. Τη στιγμή που θα μπω από την Ουρανούπολη στο καράβι να πάω στη μονή, από εκεί και πέρα τα ξεχνώ όλα.

Με ποιον καλλιτέχνη επιθυμείτε να συνεργαστείτε;

Με την Ελένη Βιτάλη, τη Γλυκερία, τον Γιάννη Πάριο. Θεωρώ πως έχουν αξιοθαύμαστες φωνές και είναι μοναδικοί στο είδος τους.

Το 2020 τι μας επιφυλάσσετε;

Όμορφα, καινούργια πράγματα, ένα νέο project, μια μουσική παράσταση για τα 25 χρόνια παρουσίας μου στη δισκογραφία! Θα αποτελείται από εννεαμελή ορχήστρα και τέσσερις ερμηνευτές και θα την παρουσιάσουμε στη μουσική σκηνή Οδός Λυσίου στην Πλάκα από τις 6 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη. Κάποια στιγμή, πάντως, θα κάνω την έκπληξη και θα ερμηνεύσω ένα τραγούδι μου!

{{-PCOUNT-}}61{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...