Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Στα δικαστήρια Κανάκης & Σκάι

Μόνο βελούδινο δεν θα είναι το «διαζύγιο» του Αντώνη Κανάκη με τον Σκάι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο δημοφιλής σατιρικός δημιουργός θα πάει στα δικαστήρια το κανάλι του Φαλήρου και η κόντρα μεταξύ τους θα είναι μεγατόνων!

Από τη ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Μετά την ανακοίνωση που έκανε ο παρουσιαστής, το απόγευμα της Τρίτης, μέσα από τα social media των εκπομπών του, με την οποία γνωστοποίησε επισήμως αυτόν τον «χωρισμό», ακολούθησε χθες το πρωί νέα ανακοίνωση, τούτη τη φορά από τη δικηγόρο του Αντώνη Κανάκη, τη Χριστίνα Παναγουλέα, που δημοσιοποιήθηκε μέσω της πρωινής εκπομπής του Star.

«Επειδή η υπόθεση θα οδηγηθεί από εμάς στα δικαστήρια, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις λεπτομέρειες που την αφορούν. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλα όσα διαρρέει η πλευρά του Σκάι προς τον Τύπο, όπως αυτά αποτυπώνονται στα σχετικά δημοσιεύματα, είναι ανακριβή και παραπλανητικά. Η πραγματικότητα είναι η ακριβώς αντίστροφη. Ο Σκάι βρίσκεται εν αδίκω. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια…» αναφέρει σ’ αυτήν η νομικός.

Πάντως η μιντιακή αγορά έχει θορυβηθεί από το ξαφνικό «διαζύγιο» έπειτα από μόλις έναν χρόνο συνεργασίας του Σκάι με την τηλεοπτική παρέα από τη Θεσσαλονίκη και όλοι «βλέπουν» πλέον τον Αντώνη Κανάκη να κατευθύνεται προς το Open του Ιβάν Σαββίδη.

Πηγές μέσα από τον Σκάι αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πολύ κακές σχέσεις μεταξύ του παρουσιαστή και της διοίκησης του καναλιού. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως η παρέα από τη Θεσσαλονίκη και δη ο Κανάκης ήθελαν να έχουν λόγο επί του προγράμματος, όχι του δικού τους, αλλά συνολικά του σταθμού του Φαλήρου, και να είναι σε θέση να επιλέγουν εκείνοι το πρόγραμμα που θα προηγείται των εκπομπών τους.

Με άλλα λόγια, οι πληροφορίες από τους ανθρώπους του Σκάι αναφέρουν πως ήθελαν να υπάρχει πριν από το «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο» ένα πρόγραμμα με τέτοιο lead in, που να τους εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Παράλληλα, ο Αντώνης Κανάκης ζήτησε, όπως λένε, να ορίσει ο ίδιος τις μέρες και ώρες προβολής των εκπομπών τους, ακόμη και των τρέιλερ που θα προβάλλονταν στα διαφημιστικά διαλείμματα.

Παρότι αρχικά είχε ακουστεί πως ο σταθμός του Φαλήρου δεν θα κοινοποιούσε κάποια ανακοίνωση για τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Αντώνη Κανάκη και τους συνεργάτες του, καθώς τα συμβόλαιά τους είναι σε ισχύ, τελικά χθες, λίγο μετά τις 17.00, έφτασε στα δημοσιογραφικά βραβεία ένα δελτίο Τύπου.

«Ο Σκάι ιστορικά σέβεται και τηρεί όλους τους όρους που διέπουν κάθε συνεργασία του. Το ίδιο έπραξε και για τις εκπομπές “Ράδιο Αρβύλα”, “Βινύλιο”, και τη συνεργασία του με τον κ. Κανάκη. Καθένας έχει δικαίωμα να προσφεύγει στα δικαστήρια. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης» αναφέρεται σ’ αυτό.

Φαίνεται λοιπόν πως και οι ιθύνοντες του καναλιού του Φαλήρου ετοιμάζονται να περάσουν στην… αντεπίθεση, κάνοντας νομικές κινήσεις. Άλλωστε το «καρφί» των «Ράδιο Αρβύλα» στην προχθεσινή ανακοίνωση-βόμβα προς το κανάλι ήταν μεγάλο για να περάσει στο… ντούκου. «Όσα εισπράξαμε σε επίπεδο γεγονότων και συναλλακτικού ήθους από τον Σκάι κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας είναι πρωτόγνωρα για εμάς στα 31 χρόνια που εργαζόμαστε στην τηλεόραση» σημείωσαν, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα.

Τι σημαίνει όμως πρακτικά το «διαζύγιο» του Σκάι με τους «Ράδιο Αρβύλα»; Μήπως ότι η σάτιρα βάλλεται ποικιλοτρόπως από την ελληνική τηλεόραση και ενοχλεί την εκάστοτε εξουσία που θα ήθελε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να την… εξαφανίσει; Γιατί δεν βλέπουμε πλέον στις οθόνες μας τον Λάκη Λαζόπουλο και το «Αλ Τσαντίρι» του, που έκανε διψήφια νούμερα στο Open, την «Eλληνοφρένεια» στον Σκάι με τον αγαπημένο μας Τσολιά και τον Γιώργο Μητσικώστα στην ΕΡΤ με τις απίθανες μιμήσεις του; Μήπως γιατί η σάτιρα είναι στόχος τα τελευταία χρόνια… των Μνημονίων;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...