Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ τραγουδιστής και οι δύο συνεταίροι του!

Ακόμα μία ηχηρή περίπτωση εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι... Ράμπο...

Αναστέναξαν οι παραλίες από τους ανεύθυνους που προκάλεσαν το lockdown στις μετακινήσεις

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας, προκλητικότητας και ψευτομαγκιάς έδωσαν -ιδιαίτερα το Σάββατο- χιλιάδες πολίτες, που παρά τις απανωτές συστάσεις για αποφυγή του συνωστισμού μαζεύτηκαν σε παραλίες ή βόλταραν ανέμελοι σε πλατείες και πάρκα, απολαμβάνοντας τον ήλιο λες και ήταν… φυλακισμένοι, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το lockdown στις μετακινήσεις.

4 5 φ7 alimos kosmos savvato 5

Παρά τις προειδοποιήσεις -και ενώ όλα έδειχναν ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι μονόδρομος για να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη απερισκεψία- το παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο έως και τη Βουλιαγμένη ήταν γεμάτο κόσμο, όπως και η Μαρίνα Ζέας. Πολλοί ήταν αυτοί που πήραν πολύ ελαφρά τις συστάσεις της Πολιτείας και δεν μπορούσαν να μείνουν χωρίς… ρακέτες ή βουτιές για να δροσιστούν από τον… καύσωνα του Μάρτη.

Οι παραλιακοί δήμοι είχαν σπεύσει να αποκλείσουν την πρόσβαση στη θάλασσα, όμως οι «εξυπνάκηδες» έπαιζαν κρυφτούλι με τις Αρχές στη σκιά των θανάτων που αυξάνονται κάθε μέρα, βάζοντας πάνω απ’ όλα την καλοπέρασή τους.

4 5 φ6 paralies attikis kosmos 3

Εκδρομή στη Χαλκιδική

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη ο επικίνδυνος «ανένδοτος» στον περιορισμό ώθησε πολλούς να εκδράμουν προς τη Χαλκιδική! «Έχουμε λίγο πιο αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων σε σχέση με χθες (σ.σ.: Σάββατο), σε κάθε περίπτωση όμως είναι λιγότεροι εκείνοι που ξεκίνησαν χθες και σήμερα για τη Χαλκιδική σε σχέση με αυτούς που ήρθαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο οποίος πρόσθεσε ότι αρκετοί έκαναν τη βόλτα τους αντί να καθίσουν στο σπίτι.

Άλλοι απερίσκεπτοι κάθε ηλικίας βγήκαν για μια ακόμη φορά να βολτάρουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης ή να κάνουν ποδήλατο και τζόκινγκ από το λιμάνι έως και το Μέγαρο Μουσικής.

4 5 φ5 5062267

Αλλά και οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη το… τερμάτισαν στην ανευθυνότητα και έδειξαν ότι δεν έχουν καταλάβει το παραμικρό, αφού στη φοιτητική εστία στην περιοχή του κολυμβητηρίου τα πάρτι είναι καθημερινό δρώμενο! Δεκάδες φοιτητές μαζεύονται τα τελευταία βράδια στον αίθριο χώρο της φοιτητικής εστίας, βάζουν δυνατά μουσική και… παρτάρουν, ζώντας προφανώς σε παράλληλο σύμπαν.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, προσπαθεί με ανακοίνωσή του να συνετίσει τους απείθαρχους που επιδεικνύουν επικίνδυνη ανωριμότητα και βγαίνουν μαζικά σε πλατείες και άλση:

«Με τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να παίζει κανείς. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Είναι η ώρα να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη και την έγνοιά μας για το συλλογικό καλό. Είναι η στιγμή που πρέπει το “εμείς” να κυριαρχήσει πάνω στο “εγώ”».

Στον Βόλο το Λιμενικό χρειάστηκε να βγει με ντουντούκες για να προειδοποιήσει τους νεαρούς που έκαναν μαζική έξοδο στην παραλία, λες και είχε… νυφοπάζαρο. Στα πεζούλια του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου επικρατούσε πανικός και οι λιμενικοί ζητούσαν με μεγάφωνα από νεαρούς να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να πάνε στα σπίτια τους.

Στη χτυπημένη από τον κορονοϊό Καστοριά το ΕΚΑΒ αναγκάστηκε να κάνει ανακοίνωση μέσω facebook για να μην εμποδίζει ο συνωστισμός τη διέλευση των ασθενοφόρων. Μάλιστα, χρειάστηκε να το ζητήσει δημόσια, καθώς ποδηλάτες, ψαράδες και εκδρομείς με αυτοκίνητα προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη λίμνη, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να περάσουν ασθενοφόρα. Όπως καταγγέλλει το προσωπικό του ΕΚΑΒ, το απόγευμα του Σαββάτου ασθενοφόρο που έκανε κατεπείγουσα διακομιδή αναγκάστηκε να «κάψει» τις σειρήνες ώσπου να να ελευθερωθεί ο δρόμος από οικογένειες με παιδιά και ποδηλατάκια.

Αγανακτισμένος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έγραψε στο facebook: «Ρε σεις, δεν είναι Δεκαπενταύγουστος, δεν έχουμε πανηγύρι στο χωριό με τη Γωγώ Τσαμπά, δεν θα βγάλουμε κλαρίνα. Και μάλλον δεν θα βγάλουμε ούτε το καλοκαίρι, γιατί αν πεθάνουν μερικοί δικοί σας, θα λέμε πως έχουμε πένθος λόγω του άτιμου του ιού. Οχι, λόγω της δικής μας επιπολαιότητας θα γίνει ό,τι γίνει».

624 τα κρούσματα, 34 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ως χθες το απόγευμα 15 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό κορονοϊό, ενώ άλλα 94 ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Διασωληνωμένοι είναι 34 ασθενείς, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 624 από τα 530 που ήταν το Σάββατο. Τα στοιχεία-σοκ που δείχνουν την ορμή με την οποία σαρώνει ο SARS-CoV-2 τη χώρα μας ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ αυξάνονται με δραματικό ρυθμό οι ασθενείς που νοσηλεύονται (124 χθες από 100 που ήταν το Σάββατο), την ίδια ώρα αυτοί που πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν στους 19 από την περασμένη Πέμπτη! Με απλά λόγια, από την Πέμπτη 19 Μαρτίου δεν έχει αναρρώσει κανένας από τους ασθενείς με COVID-19, αντίθετα αυξάνονται οι εισαγωγές! Μάλιστα, αυξήθηκε μέσα σε ένα 24ωρο ο αριθμός των διασωληνωμένων σε 34 από 18 που ήταν το Σάββατο!

Αναλυτικά τα νεότερα επίσημα στοιχεία της πανδημίας, όπως τα ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσιόδρας, είναι: 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 624. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Οι νεκροί είναι 15 και οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Από τους ασθενείς που κατέληξαν, οι 12 ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 77 έτη. Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

4 5 φ7 alimos kosmos savvato 5 1

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...