Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Πνίγηκε» η Σάμος από μετανάστες!

Σε σπασμωδικές κινήσεις, που υποτιμούν τη νοημοσύνη και προκαλούν στους πολίτες δικαιολογημένη οργή και ανασφάλεια, επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα.

Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν προληπτικά κάποια πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών εκθέτει τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν επιτρέπει στους άνδρες που υπηρετούν την πατρίδα να τιμήσουν τον όρκο τους, προστατεύοντάς την από τις απειλές και τις ευθείες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Χθες το απόγευμα, κάτοικοι της Σάμου έκαναν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσία του δημάρχου Γιώργου Στάντζου. Όπως λένε, όχι μόνο δεν γίνεται αποσυμφόρηση στο νησί, αλλά, αντιθέτως, οι ροές συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να καταλαμβάνουν σχεδόν το 1/3 της Σάμου.

«Η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι μεγάλη, παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Σάμο, κι αυτό δείχνει την αγανάκτηση των κατοίκων. Ζητάμε οι αλλοδαποί να μπουν είτε στα αρματαγωγά, που είναι από την Κυριακή στο λιμάνι προληπτικά, είτε σε οχηματαγωγά και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Ζητάμε, δηλαδή, να υλοποιηθεί ό,τι μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση» δηλώνει αγανακτισμένος ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, προσθέτοντας πως το νησί δεν αντέχει άλλο.

«Τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις με ρεαλιστικό σχέδιο άμεσης δράσης και με γνώμονα το εθνικό και μόνο συμφέρον» σημειώνει. Όπως λέει, παρά το γεγονός πως δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στο λιμάνι του Βαθέος, δεν έχει φιλοξενηθεί ως τώρα ούτε ένας αλλοδαπός, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή από την Πολιτική Προστασία.

«Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι γιατί τελικά στα αρματαγωγά που βρίσκονται στο λιμάνι δεν έχει μπει ούτε ένας πρόσφυγας. Έχουμε συνολικά 9.000 αλλοδαπούς στο νησί και οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές. Τίθεται πλέον ανθρωπιστικό θέμα» λέει, προσθέτοντας με παράπονο πως ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την άφιξη των πολεμικών πλοίων.

λαθρθο

Αναβολή

Σημειώνεται ότι αναβλήθηκε για αύριο η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση στην Αθήνα, στην οποία θα παρευρίσκονταν υπουργοί, ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές Βορείου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, αποφασίστηκε πως σε αυτήν θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι των νησιών που πλήττονται από τις αυξανόμενες ροές προσφύγων και μεταναστών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...