Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, άνοιξε την εκκλησία για τους Χαιρετισμούς

H ανοιχτή λειτουργία που τέλεσε για τους Χαιρετισμούς στη χώρα, παρά τις απαγορεύσεις και μάλιστα καλώντας με τις καμπάνες τους πιστούς στους ναούς, είχε αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του μητροπολίτη Κυθήρων, κυρίου Σεραφείμ, ο οποίος οδηγήθηκε την Παρασκευή στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Ενώπιον των αστυνομικών ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου κι έτσι έκρινε ότι μπορούν να είναι ακόμα ανοιχτές οι εκκλησίες, όπως ο Μητροπολιτικός Ναός του Εσταυρωμένου στη Χώρα Κυθήρων όπου κάλεσε τους πιστούς. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δεν ήταν ενήμερος για το περιεχόμενο της κοινής υπουργικής απόφασης και οι αστυνομικοί τού ξεκαθάρισαν ότι την επόμενη φορά θα περάσει από Αυτόφωρο.

«Η στάση αυτή δεν είναι χριστιανική. Είναι μια κλασική περίπτωση ιδεοληπτικής παρερμηνείας των Γραφών, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ”αγαπάτε αλλήλους” του Ιησού Χριστού» σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού, Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η Μητρόπολη Κυθήρων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί ότι παύει κάθε ιεροτελεστία στους ναούς, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητο και τεχνητό θόρυβο.

Αλλά και στην Ηλιούπολη ο ιερέας του Προφήτη Ηλία Υμηττού, πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, αψήφησε την απαγόρευση και… ταμπουρώθηκε μέσα στο παρεκκλήσι με πιστούς, τελώντας την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία! Μάλιστα, ιερέας και πιστοί καταπάτησαν και την απαγόρευση πρόσβασης στον Υμηττό. Επειτα από καταγγελία έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας.

Μόλις τους αντιλήφθηκαν, παπάς και πιστοί κλειδώθηκαν μέσα και παρέμειναν επί μιάμιση ώρα σαν… πολιορκημένοι, με τους αστυνομικούς να περιμένουν έξω από το παρεκκλήσι χωρίς τελικά να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Αν και γιατρός, ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου καλούσε τους πιστούς πριν από λίγες εβδομάδες μιλώντας σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης να αγνοήσουν τις συμβουλές των ειδικών και να σπεύσουν στην εκκλησία προκειμένου να μεταλάβουν.

Ουρές στη Λάρισα

Στη Λάρισα μπορεί ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος να τέλεσε κεκλεισμένων των θυρών τη Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον ναό του Αγίου Αχιλλίου, όμως στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κέντρο της πόλης οι πιστοί είχαν σχηματίσει ουρά από της τις 9.30 το πρωί. Η εικόνα ανέβηκε στο διαδίκτυο από χρήστη του facebook, ο οποίος σημείωσε ότι θα ενημέρωνε την Αστυνομία. Λίγο αργότερα, πάντως, ο κόσμος αποχώρησε από την εκκλησία και έμεινε μόνο ο νεωκόρος.

Στο Αγρίνιο αρκετοί πιστοί βρέθηκαν έξω από την Αγία Τριάδα ώστε να ακούσουν από τα μεγάφωνα τη λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως. Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικοί με περιπολικό, οι οποίοι με μεγάφωνα έκαναν έκκληση να απομακρυνθούν από τον χώρο λόγω του περιορισμού.

«Κρατάμε τις αποστάσεις», απάντησαν κάποιοι και παρέμειναν έως τη λήξη της λειτουργίας, ενώ μια πιο οξύθυμη είπε απευθυνόμενη στους αστυνομικούς «λυσσάξατε να μας διώξετε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...