Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Νίκη Κεραμέως: «Δεν θα χαθεί η χρονιά»

Εναλλακτικές διεξόδους για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων που δημιουργεί στην παιδεία η πανδημία του κορονοϊού επεξεργάζεται η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μαζί με το επιτελείο της.

Πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα χαθούν ούτε η σχολική χρονιά αλλά ούτε και το ακαδημαϊκό εξάμηνο, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πέραν του λυκείου.

Τα εναλλακτικά σχέδια που εξετάζονται από το υπουργείο για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας λόγω της εξάπλωσης του κορονoϊού είναι η πιθανή επέκταση του σχολικού έτους, η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων για τα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου, ακόμα και τον Σεπτέμβριο, ή, τέλος, η σημαντική μείωση της εξεταστέας ύλης σε όλα τα μαθήματα με νέο πρόγραμμα το οποίο θα καθοριστεί από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι στόχος είναι «να μείνουμε όσο πιο κοντά στη σταθερή ημερομηνία έναρξης». Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αυτό που προέχει στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και γι’ αυτόν τον λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων, τους οποίους «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τηλεδιασκέψεις

Την ίδια ώρα, καθηγητές και δάσκαλοι επιμορφώνονται μέσω τηλεδιασκέψεων προκειμένου οι μαθητές να έχουν επαφή με το σχολείο ώσπου να επανέλθουν στα θρανία, το οποίο είναι άγνωστο πότε θα γίνει. Σύμφωνα με την υπουργό, η λύση της τεχνολογίας έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς η συμμετοχή ήταν στο «110%», εννοώντας πως έλαβαν μέρος ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτήν.

«Το είπαμε, το κάναμε. Εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για τη χώρα μας κατάστασης, προχωρήσαμε άμεσα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση μιας καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογής, που δεν υποκαθιστά τη διά ζώσης εκπαίδευση, αλλά διατηρεί στενή την επαφή των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο» είπε η υπουργός σε συνέντευξή της.

Τέλος, αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο για τους φοιτητές, καθώς η ύλη στα ΑΕΙ μπορεί να καλυφθεί μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. «Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτή την κρίση» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...