Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Φιμώνουν» μάρτυρα του «Νoor1» – Θέλει να τα πει όλα, αλλά τον… αγνοούν

Εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί -μάταια- να καταθέσει στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση του «Noor 1» ένας κρίσιμος μάρτυρας, ο οποίος φέρεται ότι γνωρίζει πολλά γύρω από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης του αμαρτωλού δεξαμενόπλοιου που ελλιμενίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα κρύβοντας στα αμπάρια του 2,1 τόνους ηρωίνης!

Την αποκάλυψη «βόμβα» έφερε στο φως η εκπομπή «Δίκη στο Open», κάνοντας λόγο για έναν μάρτυρα που από το 2018 έχει γνωστοποιήσει επανειλημμένως στις ελληνικές Αρχές τη βούλησή του να εισφέρει κρίσιμα στοιχεία στην έρευνα, αλλά… αγνοήθηκε επιδεικτικά από τους αρμόδιους λειτουργούς της Δικαιοσύνης! Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ότι διαμένει σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήδη, δύο χρόνια πριν, επιχείρησε για πρώτη φορά να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, ενώ ακολούθησαν και άλλες αποτυχημένες απόπειρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του μάρτυρα ήταν να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, η οποία φέρεται ότι συνδέεται με τη δεύτερη έρευνα για το «Noor 1», η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης μετά την άσκηση κακουργηματικών διώξεων από την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του Νίκου Συντιχάκη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και Ηλία Τσακίρη.

Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται ότι είχε έρθει σε επικοινωνία από τον Μάρτιο του 2019 και με την πρώην ανακρίτρια της υπόθεσης του ναρκόπλοιου Καλλιόπη Μάντακα, προκειμένου να την ενημερώσει για όλα όσα γνωρίζει και να καταθέσει τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Ωστόσο, και αυτή η απόπειρα έπεσε στο κενό, ενώ λίγους μήνες αργότερα η εν λόγω δικαστική λειτουργός που χειριζόταν τότε την υπόθεση αποχώρησε ξαφνικά από το δικαστικό σώμα, εγκαταλείποντας την ανάκριση!

Πάντως, για την ύπαρξη του νέου μάρτυρα και την πρόθεσή του να εισφέρει κρίσιμα στοιχεία φέρεται ότι έχουν ενημερωθεί πρόσφατα η ηγεσία του Αρείου Πάγου και ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομάδας Κρατών για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (GRECO) Τζιανλούκα Εσποζίτο.

Εννέα πρόσωπα «κλειδιά» έχασαν μυστηριωδώς τη ζωή τους

Φ2 64

Πέπλο θανάτου πλανάται πάνω από τους μάρτυρες της πολύκροτης υπόθεσης του ναρκόπλοιου με τους 2,1 τόνους ηρωίνης, καθώς ήδη εννέα πρόσωπα «κλειδιά» έχουν χάσει τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Τελευταίος στη μακάβρια λίστα των νεκρών ήταν ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζινάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε περίεργο τροχαίο δυστύχημα στο Οντάριο του Καναδά τον Ιούνιο του 2018. Πρόκειται για το πρόσωπο που είχε αρχικά καταθέσει στην ανάκριση για το «αμαρτωλό» δεξαμενόπλοιο, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη που ακολούθησε για να εξεταστεί! Ο θάνατός του ήταν ο ένατος κατά σειρά από το 2014 στην υπόθεση του «Noor 1», ενώ οι περισσότεροι μάρτυρες βρέθηκαν νεκροί στο εξωτερικό.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 δολοφονήθηκαν στο προάστιο Τσενκµετζέ της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του Τούρκου καταδικασµένου εµπόρου ναρκωτικών Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, Αρζού Σεντί, και ο 23χρονος οδηγός της. Τρεις μήνες αργότερα, επίσης στο Τσενκµετζέ, δολοφονήθηκαν οι φερόµενοι ως δράστες της διπλής δολοφονίας που είχε προηγηθεί Χατζί Οσµάν Σεζέν και Χιχµέτ Αχτεµάρ, ενώ μία ηµέρα µετά δολοφονήθηκε στο Αμστερνταμ ο 50χρονος Ολλανδός Οκάν Φιντάν, ύποπτος για εµπλοκή στην υπόθεση του «Noor 1».

Τον Μάρτιο του 2015 έπεσε νεκρός ο Ιρανός Αχµέντ Σαχίντ, ο οποίος είχε διαφύγει μυστηριωδώς κατά την έφοδο των ελληνικών Αρχών στην αποθήκη στο Κορωπί, όπου εντοπίστηκε ποσότητα των ναρκωτικών που μεταφέρθηκαν με το «Noor 1». Λίγους μήνες μετά, έχασε τη ζωή του ο φερόµενος ως ένας από τους εγκέφαλους της εισαγωγής των 2,1 τόνων ηρωίνης Σερχάν Μπασκάλ. Ο 41χρονος, ο οποίος κρατούνταν στον Κορυδαλλό, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου εξέπνευσε, ενώ με παρόμοιο τρόπο έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2016 ο 32χρονος Ινδός μηχανικός του δεξαμενόπλοιου Σιράσταβα Ντεµπράτ Kουµάτ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...