Ανάπτυξη και δουλειές η «συνταγή Βέμπερ» κατά των λαϊκιστών – photos και video

weber_epp_athens_nd_07022019 [Γραφείο Τύπου ΝΔ]

Πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές έκανε ο Μανφερντ Βέμπερ υποψήφιος του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν κατά τη συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛΚ, στην Αθήνα και ιδίως στη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρος της ΝΔ. Αυτές αφοούσαν αφενός το μέλλον της Ευρώπης υπό το πρίσμα της πίεσης των λαϊκιστικών δυνάμεων αλλά και τους στόχους του ΕΛΚ για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και στα επόμενα χρόνια. Με λίγα λόγια, η λύση κατά τον Μάνφρεντ Βέμπερ είναι ανάπτυξη και δουλειές!

Ο Μάρτιν Βέμπερ στην Αθήνα [Γραφείο Τύπου ΝΔ]

Ο Μ. Βέμπερ σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και μία από τις θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι να δώσουμε μία απάντηση στην πολιτική προσέγγιση που βασίζεται στον φόβο. Διότι αυτό κάνουν οι λαϊκιστές και οι ακραίοι, επενδύουν στον φόβο και επωφελούνται από τις ανησυχίες και τον φόβο των πολιτών.  Το μήνυμά μας στο ΕΛΚ είναι “όχι στον φόβο”. Το μήνυμά μας είναι η ελπίδα. Το μήνυμά μας είναι ότι υπάρχει ένα θετικό μέλλον. Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, ίσως μια ολόκληρη νέα εποχή για θετικές εξελίξεις». Σημείωσε χαρκατηριστικά. Και πρόσθεσε ειδικά για τη χώρα μας ότι «η ανάγκη για ένα νέο κεφάλαιο γίνεται ιδιαίτερα αισθητή εδώ, στην Ελλάδα. Τώρα είναι η ευκαιρία να αρχίσει αυτή η νέα εποχή θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα».

Επενδύσεις και θέσεις εργασίας για ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας: 5 εκ. νέες θέσεις υπόσχεται το ΕΛΚ πανευρωπαϊκά τα επόμενα 5 χρόνια

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ εξήγησε αυτό που όλα τα συντηρητικά κόμματα που ασπάζονται την ελεύθερη αγορά σε όλον τον κόσμο υποστηρίζουν ως συνταγή επιτυχίας για την κοινωνική πρόοδο. «Το κυρίαρχο ζήτημα που θέλουμε να συζητήσουμε σήμερα εδώ, ως βάση της ιδέας μας για ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ξέρετε, τα τελευταία δέκα χρόνια, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και επί τη βάσει του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και του προγράμματος επενδύσεων του Jean-Claude Juncker, δημιουργήσαμε συνολικά 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Και ο στόχος που θέλουμε ως ΕΛΚ να επιτύχουμε είναι να δημιουργήσουμε 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Επομένως, εμείς βάζουμε καθαρές ιδέες πάνω στο τραπέζι: χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις, ιδίως στις υποδομές. Χρειαζόμαστε καινοτομία, η καινοτομία είναι το κλειδί για τις μελλοντικές προοπτικές της οικονομίας μας», τόνισε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Μητσοτάκης και Βεμπερ δεν έμειναν στα λόγια αλλά προσπάθησαν να δώσουν έμπρακτο μήνυμα στήριξης της καινοτομίας. Αφενός, παράλληλα με τη συνεδρίαση διεξάγονταν στον ίδιο χώρο παρουσιάσεις εταιρειών startups τις οποίες παρακολούθησαν στελέχη της ΝΔ και του ΕΛΚ αλλά και δημοσιογράφοι. Αφετέρου, Βέμπερ και Μητσοτάκης επισκέφθηκαν λίγο μετά τις εγκαταστάσεις μια πολύ περτυχημένης ελληνικής startup εταιρείας που ήδη έχει μεγαλώσει πολύ με γραφεία και πελάτες σε πολλές χώρες του κόσμου: τη workable.

Οι λαϊκιστές αριστεράς και δεξιάς δεν μπορούν

Ο Μάνφερντ Βέμπερ δεν έμεινε όμως μόνο στις προτάσεις του, εξαπέλυσε και επίθεση στις ακραίες και αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, παρότι έχει κατηγορηθεί για πολύ ήπια στάση απέναντι σε τέτοιες φωνές μέσα στο ΕΛΚ και σε κάποιες χώρες μέλη. «Οι λαϊκιστές δεν μπορούν να τα καταφέρουν, ούτε οι αριστεροί ούτε οι δεξιοί. Δεν έχουν ιδέα πώς να λύσουν προβλήματα. Το βλέπουμε στην Ιταλία, με όσα διαβάζουμε για τις δραματικές οικονομικές εξελίξεις εκεί. Η οικονομία της Ιταλίας βρίσκεται σε ύφεση. Καμιά άλλη χώρα δεν βρίσκεται σε ύφεση, πλην της Ιταλίας. Και ο Ντι Μάιο και ο Σαλβίνι δεν μπορούν πλέον να τα βάζουν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, βρίσκονται ήδη ένα χρόνο στην εξουσία…. Αποδεικνύεται πια χωρίς αμφιβολία ότι η Αριστερά και οι λαϊκιστές δεν μπορούν να δημιουργήσουν δουλειές, αδυνατούν να διαμορφώσουν θετικές εξελίξεις για το μέλλον. Πρέπει να το πούμε και αυτό στην προεκλογική μας καμπάνια: να πούμε στον κόσμο την αλήθεια», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τον Υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [Γραφείο Τύπου ΝΔ]

Υποστήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη και Cassado

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι εδώ με τον αρχηγό της Ν.Δ. και επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαίρομαι ιδιαίτερα να συζητώ μαζί σου για τα νέα βήματα εδώ στην Ελλάδα» ανέφερε ο Μ. Βέμπερ προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Και πρόσθεσε λίγο αργότερα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι «αστειευόμουν πριν, λέγοντας ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελλάδα, όσο και ο Pablo Cassado στην Ισπανία, συναγωνίζονται ποιος θα γίνει πρώτος πρωθυπουργός της χώρας του. Είναι ένας ωραίος συναγωνισμός. Και οι δυο τους έχουν πολύ καλές πιθανότητες, γιατί έχουν καλό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα για τη χώρα τους, που συμβαδίζει με τις αρχές του ΕΛΚ. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα, μια ιστορική χρονιά για την Ελλάδα όπου οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον τους. Και μια ιστορική χρονιά για την Ευρώπη, καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης»

Δείτε εδώ το βίντεο από την αρχική τοποθέτηση του Μ. Βέμπερ και του Κυριάκου Μητσοτάκη: