Τραμπ: Οι Ευρωπαίοι φαίνονται ευγενικοί αλλά είναι σκληροί

[EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS]

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι η επιβολή δασμών αναγκάζει και άλλες χώρες να διαπραγματευτούν με την Ουάσιγκτον, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αυτό που μας έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απίστευτο (…). Φαίνονται ευγενικοί, όμως είναι σκληροί», σημείωσε από το Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι.

Μοσκοβισί σε Τραμπ: Η ΕΕ είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, όχι εχθρός

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες “θέλουν να έχουν το στάτους του συμμάχου, όχι του εχθρού”, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του πρόεδρου των ΗΠΑ την Παρασκευή, όταν αποκάλεσε τους Ευρωπαίους “εχθρούς”.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να άρουν όλους τους δασμούς, τους φραγμούς και τις επιδοτήσεις.

«Μόνο τότε θα μιλάμε για Ελεύθερη Αγορά και Δίκαιο Εμπόριο!», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στην πόλη του Κάνσας, ανέφερε: «Οι τελωνειακοί δασμοί είναι οι καλύτεροι! Είτε μια χώρα, που συμπεριφέρθηκε στις ΗΠΑ με άδικο τρόπο (…) διαπραγματευτεί μια δίκαιη συμφωνία είτε θα της επιβληθούν τελωνειακοί δασμοί. Είναι τόσο απλό».

«Πρέπει να σκεφτούμε τον εαυτό μας», κατέληξε.

Μάας: Δεν θα υποκύψουμε στις απειλές των ΗΠΑ για το εμπόριο

Οι απειλές δεν μας φέρνουν πιο κοντά σε λύση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρώπη δεν θα υποχωρήσει τόσο εύκολα.