Χρηστίδης: Ο Τσίπρας βάζει “ένα κουστούμι που δεν υπάρχει” μιλώντας για συμμαχία με την κεντροαριστερά

Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου ΚΙΝΑΛ [Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ]

Η συνεχής προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί το χώρο της κεντροαριστεράς, συνεχίζει να δημιουργεί αναταράξεις και να προκαλεί νέα επεισόδια. Με αφορμή την προγραμματιζόμενη εκδήλωση ευρωπαίων σοσιαλιστών στην Αθήνα, το ΚΙΝΑΛ αντιδρά συντονισμένα και δυναμικά στο “άνοιγμα” του Αλέξη Τσίπρα σε στελέχη του Κινήματος και την προσπάθεια να φανεί περισσότερο κεντρώος από ότι αριστερός.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που κρίβονται πίσω από τη συνεχιζόμενη συζήτηση και ιδιαίτερα ενόψει ευρωεκλογών είναι το ποια υποψηφιότητα (Spitzenkandidat ή μη…) θα προωθηθεί εν τέλει για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.,

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ τόνισε στην euractiv.gr, σχετικά με την εκδήλωση που διοργανώνεται στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του Μπούλμαν ότι αφενός δεν είναι επίσημη εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Αφετέρου, σημείωσε, ότι, τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας “απλά διοργανώνει ιδιωτικά πάρτυ ανάμεσα στους ίδιους και στους ίδιους καλεσμένους, για επικοινωνιακούς λόγους χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα”.

Οι περιπέτειες του Τσίπρα με το ΚΙΝΑΛ βασανίζουν τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Το νέο άνοιγμα του Τσίπρα στην Κεντροαριστερά προκαλεί γκρίνιες, παρενέργειες και σοβαρές πολιτικές αντιπαραθέσεις, τόσο μέσω των ΜΜΕ όσο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στο προσκήνιο βρίσκονται οι επιλογές Τσίπρα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς στον πρόσφατο ανασχηματισμό (Μωραΐτης, …

Συνέχισε σημειώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ξεκάθαρο: οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες εκφράζονται με όσα ειπώθηκαν στη Μαδρίτη με την υποψηφιότητα Τιμμερμανς και το μανιφέστο που περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες προτάσεις. “Προτάσεις ριζοσπαστικές, ανατρεπτικές αλλά ρεαλιστικές, στις οποίες το ΚΙΝΑΛ έχει συμβάλει σημαντικά τους τελευταίους μήνες”.

Η εκδήλωση με τον Μπουλμαν δεν εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους, σημείωσε. Και αναρωτήθηκε: “Άραγε, ο κόσμος που θα πάει στην εκδήλωση στηρίζει τον Τίμερμανς που είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστων;”. Και πρόσθεσε, συνεχίζοντας: “Όχι είναι η απάντηση”.

Ο Παύλος Χρηστίδης θύμισε ότι προ ημερών ήρθε και η Σκα Κέλερ στην Αθήνα αλλά δεν βρέθηκε με τον Τσίπρα.

Αυτά, και άλλα πολλά συμβάντα, αποδεικνύουν ότι όσα λέει ο Τσίπρας για συμμαχίες και μέτωπα με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Η Φώφη Γεννηματά, σημείωσε, συναντάται και μίλα με Τίμερμανς, Σουλτς, Πέδρο, Κόστα και άλλους που συμφωνούν στο ίδιο πλαίσιο (όπως άλλωστε και οι Σκανδιναβικες χώρες, η Μάλτα κλπ). Και πρόσθεσε ότι “το ΚΙΝΑΛ είναι ένθερμος υποστηρικτής του μανιφέστου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και θα το επικοινωνήσει σε όλη τη χώρα με εκδηλώσεις”.

Και έκλεισε σημειώνοντας: “Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να βάλει ένα κουστούμι που δεν υπάρχει “