Στη μάχη των Ευρωεκλογών ο Μπερλουσκόνι

[EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI]

Την υποψηφιότητά του στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ομιλία του στη Σαρδηνία την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου).

«Με τις γνώσεις μου, την πείρα μου και την ικανότητά μου να πείθω, θεωρώ ότι μπορώ να διαδραματίσω σημαντικό ρόλο και να κατανοήσω τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς κινδυνεύουμε να απομακρυνθούμε από τις δυτικές αξίες», δήλωσε ο Καβαλιέρε.

Η απόφασή του έρχεται λίγο μετά από συνάντηση με τον σύμμαχό του και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος είναι μέλος του κινήματος Forza Italia.

Ο Ταγιάνι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «εξαιρετική είδηση», επιμένοντας ότι ήταν σίγουρος ότι ο παλιός φίλος του θα υπερασπιστεί «την ελευθερία και το δικαίωμα των πολιτών να βρουν δουλειά και να μην βαρύνονται από αθέμιτους φόρους».

Ο 82χρονος πολιτικός ανέφερε με ανακοίνωσή του ότι αναμένει από τον επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, να «χτυπήσει την πόρτα, για να σχηματιστεί κεντροδεξιά κυβέρνηση».