Ανοικτή εκδήλωση της Euractiv Ελλάδος για τις Ευρωεκλογές 2019

[ThessNews]

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον προσεχή Μάιο, η EURACTIV. GR διοργανώνει πάνελ συζήτησης με τίτλο: «Υπάρχει ευρωπαϊκή δημοκρατία; Ποιος ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρες 17:00 μ.μ. -19.00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα).

Στο πάνελ συμμετέχουν οι:

Γιώργος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής ΕΛΚ

Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής S&D

Γιάννης Σμυρλής, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΔ

Παύλος Χριστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ

Η άνοδος των ακραίων και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, η κοινή διαπίστωση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κατάσταση στην ΕΕ, το Brexit και οι τρομοκρατικές επιθέσεις συνθέτουν ένα επικίνδυνα δύσκολο σκηνικό στην Ευρώπη.

Η Γηραιά Ήπειρος φαίνεται να έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: αφενός το ένα εξ αυτών περιλαμβάνει τους πολιτικούς ηγέτες που έχουν ως σύνθημα την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και την πολιτική εσωστρέφεια, επιδιώκοντας μια Ευρωπαϊκή Ένωση ανάπηρη. Αφετέρου οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θεωρούν τις φωνές των ευρωσκεπικιστών επικίνδυνες, όχι μόνο για το ευρωπαϊκό όραμα, αλλά και για τις φιλελεύθερες δημοκρατίες των κρατών-μελών.

Τελικά οι πολίτες είναι όντως ανυπεράσπιστοι και χωρίς φωνή στην ΕΕ; Υπάρχουν δημοκρατικοί θεσμοί και διαδικασίες στις οποίες μπορούν να βασιστούν; Ποιος ο ρόλος των ευρωπαϊκών κομμάτων και πώς μπορεί να αλλάξει το κλίμα ενόψει των Ευρωεκλογών;

Αναζητώντας απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, η Euractiv Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να πραγματοποιήσει έναν γόνιμο διάλογο με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και τους εκπροσώπους κομμάτων για τη σημασία των επικείμενων Ευρωεκλογών και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της Ευρώπης.