Συμφωνία για κατάργηση των τελών περιαγωγής υπέγραψαν Αθήνα και Σκόπια

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στα Σκόπια, με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία Damjan Mancevski.

Συμφωνία για τη σταδιακή μείωση των τελών περιαγωγής και την πλήρη κατάργησή τους έως το 2021 υπέγραψαν η Αθήνα και τα Σκόπια.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσαν στις 19 Φεβρουαρίου ότι θα προσπαθήσουν να επιτύχουν μείωση των τελών περιαγωγής από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου μέχρι την πλήρη κατάργησή της το 2021.

Η συμφωνία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στα Σκόπια, κατά την οποία ο υπουργός συνάντησε τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία Damjan Mancevski.

Τον Ιούνιο του 2018, οι δύο χώρες κατέληξαν στη συμφωνία Πρεσπών, επιλύοντας έτσι μια διαμάχη συνολικής διάρκειας 25 χρόνων αναφορικά με το επίσημο όνομα της γείτονος χώρας και καταλήγοντας στην τελική ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

«Ας κάνουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών μια λαϊκή συμφωνία», ανέφερε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να παράγει αποτελέσματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων και από τις δύο πλευρές, όπως δυνατότητες επικοινωνίας, ευκαιρίες κινητικότητας και οικονομικές προοπτικές.