Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στο ταξίδι της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον για τη συνέχιση των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. Ανέκαμψαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάρτιο.

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, μετά την κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,5%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,9%, ενώ ο CAC στο Παρίσι κινείται χαμηλότερα κατά 0,6%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κινείται καθοδικά κατά 0,1%, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο ενισχύεται 0,5%.

Τη Δευτέρα, οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των δασμών στο 25% από 10% που είναι σήμερα σε κινεζικά προϊόντα και επιβολή νέων φόρων σε επιπλέον αγαθά από την Κίνα προκάλεσαν sell off στις διεθνείς αγορές.

Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στο ταξίδι της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον για τη συνέχιση των εμπορικών διαπραγματεύσεων. Ο κορυφαίος εμπορικός αντιπρόσωπος της Κίνας, ο αντιπρόεδρος της χώρας Λιου Χε, θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για εμπορικές διαπραγματεύσεις, σε μία κρίσιμη εβδομάδα για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Λιου θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον στις 9-10 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιζερ και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Στην Ευρώπη, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι οι ιταλικές τράπεζες έχουν στηρίξει το σχέδιο διάσωσης της BlackRock, ύψους 720 εκατ. ευρώ για την Carige, το οποίο θα δώσει τον έλεγχο της τράπεζας με έδρα τη Γένοβα στην αμερικανική εταιρεία διαχείρισης assets.

Παράλληλα, θετικά στοιχεία έρχονται από τη Γερμανία. Οι βιομηχανικές παραγγελίες ανέκαμψαν τον Μάρτιο, μετά από δύο μήνες απωλειών. Τα συμβόλαια για «made in Germany» προϊόντα ενισχύθηκαν 0,6%, αν και οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v