Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Την ακύρωση δασμών που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντας αξίας $112 δισ. εξετάζει ο Λευκός Οίκος. Σε χαμηλό οκτώ μηνών υποχώρησαν οι υπηρεσίες στην Κίνα τον Οκτώβριο. Ανοδικά ευρώ και στερλίνα.

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, παρά την αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί ελαφρώς (-0,06%), στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει μικρή άνοδο (+0,07%), στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει οριακά. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ χάνει 0,1% ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται σταθεροποιητικά. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακή πτώση.

Στελέχη της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συζητούν την ενδεχόμενη άρση επιπλέον δασμών σε αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα, για να οριστικοποιηθεί η σύναψη διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει την ακύρωση δασμών που έχουν επιβληθεί ήδη σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 112 δισ. δολαρίων, όπως ρούχα, οικιακές συσκευές και οθόνες υπολογιστών, που ανέρχονται στο 15% και τέθηκαν σε εφαρμογή από 1ης Σεπτεμβρίου.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico ανέφερε παράλληλα ότι η κυβέρνηση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ πιέζει την Ουάσινγκτον να άρει περισσότερους δασμούς ενόψει της υπογραφής διμερών συμφωνιών, επικαλούμενος τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά με τη διαπραγμάτευση.

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, η δραστηριότητα του τομέα υπηρεσιών στην Κίνα αυξήθηκε με τον πιο χαμηλό ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα ιδιωτικής εταιρείας. Το αποτέλεσμα είναι σε ευθυγράμμιση με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης ΡΜΙ Caixin Services υποχώρησε στις 51,1 μονάδες τον Οκτώβριο από 51,3 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις εταιρείες Caixin Media και Markit. Ηταν ωστόσο υψηλότερος από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,1139, ενώ η στερλίνα με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο $1,2897.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v