Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,45% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Αισιοδοξία στις αγορές στο trading της Τρίτης δίνουν τα σχόλια του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, που βλέπει ακόμη μία συμφωνία για το «διαζύγιο» να είναι εφικτή αυτή την εβδομάδα.

Στο 1,45% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων την Τρίτη, με το κλίμα ωστόσο να ενισχύεται από τα αισιόδοξα σχόλια του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Θα ενημερώσω τους υπουργούς της ΕΕ των 27 ως συνήθως, μόνο για να μάθουν πού βρισκόμαστε σήμερα», είπε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του μπλοκ, το πρωί της Τρίτης, σχετικά με τις εξελίξεις από τις συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Η ομάδα μας δουλεύει σκληρά και σήμερα έχει επίσης ξεκινήσει δουλειά, έντονη δουλειά έγινε το Σαββατοκύριακο και χθες, επειδή ακόμη και αν η συμφωνία είναι δύσκολη, όλο και πιο δύσκολη, για να είμαι ειλικρινής είναι ακόμη πιθανή αυτή την εβδομάδα», σημείωσε σύμφωνα με το CNBC.

Πρόσθεσε ότι «κάθε συμφωνία πρέπει να λειτουργεί για όλους», λέγοντας ότι «είναι καιρός να μετατρέψουμε τις καλές προθέσεις σε ένα νομικό κείμενο».

Η απόδοση του 10ετούς Bund κινείται σταθεροποιητικά, στο -0,45%, του γαλλικού 10ετούς επίσης, στο -0,18%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου υποχωρεί 1,7 μονάδα βάσης, στο 0,20% ενώ του ιταλικού 10ετούς, με πτώση κατά 2 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,0%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται 1,8 μονάδα βάσης, στο 1,45%, ενώ του 5ετούς υποχωρεί 3,7 μονάδες βάσης, στο 0,70%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται 6,6 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v