Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο προβλημάτισε τη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ακύρωση επίσκεψης κινέζων αξιωματούχων στη Μοντάνα. Εβδομαδιαίο «άλμα» 6% για το πετρέλαιο. Στο 1,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Το εμπόριο προβλημάτισε τη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street μετά την είδηση ότι οι κινέζοι αξιωματούχοι που επρόκειτο να επισκεφθούν τις γεωργικές περιοχές στη Μοντάνα ακύρωσαν τελικά το ταξίδι τους στην πολιτεία των ΗΠΑ και θα επιστρέψουν στην Κίνα πριν από την προγραμματισμένη.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαλλάξουν προσωρινά περισσότερες από 400 τύπους κινεζικών προϊόντων από δασμούς που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Τράμπ πέρσι.

Όπως διαβιβάζει το CNBC, τα έγγραφα αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα από το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου.

Τα προϊόντα περιλαμβάνουν λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου, πλαστικά καλαμάκια, λουρίκια και τυπωμένα κυκλώματα κτλ. Είναι μέρος των κινεζικών εισαγωγών ύψους $ 250 δισ. στις οποίες η Ουάσιγκτον επιβάλλει δασμούς τον περασμένο χρόνο.

Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,59% ή 160 μονάδες στις 26.934, ο δείκτης S&P σημείωσε πτώση 0,5% στις 2.991 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,8% στις 8.117 μονάδες.

Στον δείκτη βιομηχανικών μεγεθών, οι μετοχές της Merck & Co (+ 1,6%) και της Johnson & Johnson (+ 1,4%) κατέγραψαν τις μεγαλύτερες πτώσεις των Caterpillar (-1,3% (-1,2%).

Στο περιθώριο των επιτοκίων, ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard, δήλωσε ότι μειώθηκε στη συνάντηση της κεντρικής τράπεζας αυτή την εβδομάδα επειδή επιθυμούσε μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Bullard ανέφερε ότι η μείωση κατά 50 μονάδες βάσης θα παράσχει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά της χαμηλής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας και θα συμβάλει στην ενίσχυση της πληθωρισμού προς το στόχο του 2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε οριακά στα 58,09 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα $ 1,515 / ουγκιά.

Στην εβδομάδα πετρελαίου και χρυσού κέρδισαν 6% και 1% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,2% έναντι του ευρώ στα 1,1016 δολ. από 1,1040 την προηγούμενη ημέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v